"Kadim Türk yurdu Anadolu’yu Yunan mezaliminden kurtardığımız yer burasıdır. Bugüne geldiğimizde biz Ege’nin iki yanında komşuluk haklarına saygı duyalım derken Yunan hala kaşımaya, kaşınmaya devam ediyor" diyen Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

Türkiye'den Yunanistan'a açık uyarı: Kaşınmaya devam ediyor! - Bursa  Hakimiyet

"Başkalarının hesabına maceraya atılırsanız geçmişte olduğu gibi bugün de sonuçlarına katlanırsınız. Bu komşumuz Yunanistan’a bir uyarıdır. Yıllar sürmüş savaşlardan yorgun düşmüş Türk ordusu milletiyle ve imanıyla bu büyük imtihanı başarıyla vermiştir. Bugün şartlarımız bambaşka ama aynı sarsılmaz imana sahibiz. Herkes aklını başına alsın. Özellikle Yunanistan’a söylüyoruz. Başkalarının maşası olmayın. Tahriklere devam etmeyin. Çünkü Türkiye’nin dostluğu kadim, husumeti vahimdir. Bunu da aklınızdan çıkarmayın."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun konuştuğu etkinliğin tam adı, 'Milli Mücadelede Son Kale Haymana Etkinliği, Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, geçen hafta yaptığı açıklamada "Bir gece ansızın gelebiliriz" demiş, söz konusu cümle Yunanistan'da deprem etkisi yaratmıştı.

Türk ve Yunan savaş uçakları, Ege Denizi üstündeki NATO görevinde Ağustos ayının son günlerinde karşı karşıya geldi. Kuzey Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) en büyük ikinci ordusuna sahip Türkiye, ittifak görevi için 23 Ağustos Salı günü savaş uçaklarını havalandırdı.

Editör: TE Bilisim