AK Parti MYK toplantısının ardından kameraların karşısına geçen parti sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Konuşmasında birçok konuya değinen Çelik, "Diyarbakır annelerine sevgilerimizi, saygılarımızı iletiyoruz. Gündemimizin başında orman yangınlarıyla mücadele vardı. Genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız geniş kapsamlı değerlendirme yaptı. Büyük bir orman yangını tablosuyla karşı karşıya kaldık. Ülkemizin 43 vilayetinde 260 adet orman yangını meydana geldi. Şimdiye kadar 256'sı kontrol altına alındı, 4 adet müdahale çabaları sürüyor. Kaybettiğimiz vatandaşlarımız, ormancılarımız, hayvan ve bitki canları, toprak bunların hepsi üzüntü verici." ifadelerini kullandı. 

"TÜRKİYE HİÇ KİMSENİN GÖÇMEN KAMPI DEĞİLDİR"

Konuşmasında mültecilere de yer veren Ömer Çelik, "Ölümden kaçan insanlara tarih boyunca olduğu gibi bugün de kucak açarız. Ama birilerinin bunu istismar etmelerine müsaade etmeyiz. Türkiye ne birilerinin dediği gibi transit geçiş noktasıdır ne de göçmen kampı değildir. Tarihten gelen insani yaklaşım söz konusudur. Türkiye Cumhuriyeti devleti insanları ölüme terketmemek gibi bir hassasiyet ortaya koymuştur. Kendisinin göçmen olduğunu söyleyip, mlletimize karşı aşırı ifade kullanan bazı tipler sosyal medyada görülüyor. Bunlara karşı hukuk çerçevesinde gereği yapılır. Ahlaki olan neyse onu yapacağız. Ölümden kaçana sahip çıkacaksınız. Burasını göçmen kampı gibi hiçbir şekilde kabul etmeyiz. Bundan daha fazla göçü kaldıracak durumda değiliz. Muhalefetin iddia ettiği gibi bu para meselesi değildir. İnsanları hedef gösteren faşizan dile müsaade etmeyiz."

"TÜRKİYE'NİN SINIR HAKİMİYETİ YÜKSEKTİR"

"Burada insani durum vardır. Namlu doğrultulmuş insanlar hayatını kaybetmesin diye Türkiye bu yükle karşı karşıya kalmıştır. Dünyanın vicdanı, dünyanın ahlakını temsil eden çizgide duracağız. Marjinal yaklaşımlara asla teslim olmayacağız. Türkiye'nin sınır hakimiyeti yüksektir. İçişleri Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar yüksek standartlıdır. Afganistan ya da dünyanın başka yerlerdeki siyasi gruplarla Türkiye hepsiyle görüşerek orada pozisyon almak şekliyle bir tecrübeye sahiptir. Seçim Kanunu'yla ilgili çalışma Cumhur İttifakı içinde görüşülüyor. Genel başkanlara sunulacak bir aşamaya gelinmedi. Uygun görüldüğü takdirde Cumhur İttifakı'nın görüşü olarak açıklanacaktır. Taban puan teklifi şu aşamada sonuca varılmış bir nokta değil. MYK'da bir değerlendirme olmadı. Gündem yangınlarla ilgiliydi. Kurumların görüşleri doğrultusunda çalışma oluştuğu zaman sayın Cumhurbaşkanımıza sunulduğu zaman bir sonuç ortaya çıkacaktır. Cumhurbaşkanımızın söyledikleri sayın Bahçeli'nin önerileri kuramlar tarafından değerlendiriyordur." açıklamalarında bulundu. 

Editör: TE Bilisim