28 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı 2'nci tur seçimlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, rakibi Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde bitirerek yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Yeni kabinesi de merak edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'da sürpriz bir görüşme gerçekleştirdiği iddia edildi.

tv100'de yayınlanan Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına, Gazeteci Yazar Kenan Alpay , Hukukçu Mete Han Özkan, Posta Gazetesi Yazarı Murat Çelik , Habertürk Yazarı Nagehan Alçı, ve tv100 Ankara Temsilci Deniz Gürel konuk oldu.

Gürel, seçim sonuçlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile görüştüğü bilgisini paylaştı. Gürel "Programdan önce duymuştuk, netlemek amacıyla araştırdık. Mehmet Şimşek, az önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir görüşme gerçekleştirmiş." dedi.

ŞİMŞEK KABİNE'DE YER ALACAK MI?

Mehmet Şimşek'in yeni kabinede olup olmayacağıyla ilgili sorusuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Mehmet Şimşek bu sürece makamdan ayrı her zaman destek vereceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde daha da şekillenir. Kabine de olur olmaz ama Mehmet Bey bizim ekonomi politikalarımıza katkı vermeye devam edecek" açıklamasını yapmıştı.

Editör: TE Bilisim