Popeyes Louisiana Kitchen, Inc. veya eski adıyla Popeyes Chicken & Biscuits ve Popeyes Famous Fried Chicken & Biscuits, çok uluslu bir fast food zinciridir.  Peki, Popeyes İsrail malı mı? Popeyes kimin, hangi ülkenin malı? 

POPEYES İSRAİL MALI MI, KİMİN, HANGİ ÜLKENİN?

Popeyes Louisiana Kitchen, Inc., aynı zamanda Popeyes olarak bilinen ve önceden Popeyes Chicken & Biscuits ve Popeyes Famous Fried Chicken & Biscuits olarak da adlandırılan Amerikan menşeli bir çok uluslu kızarmış tavuk fast food restoranları zinciridir. Şirket, 1972 yılında kurulmuş olup merkezi Miami'de bulunmakta ve Toronto merkezli Restaurant Brands International'ın yan kuruluşudur. 2021 itibarıyla Popeyes, 46'dan fazla eyalette, Columbia Bölgesi'nde, Porto Riko'da ve dünya genelinde 30 ülkede 3,705'ten fazla restorana sahiptir. Şirketin yaklaşık 50 restoranı doğrudan işletilmekte, geri kalanı ise franchise olarak hizmet vermektedir.

popeyes 3

Popeyes'in kökeni, New Orleans, Louisiana'nın bir banliyösü olan Arabi'de, St. Bernard Parish'te 1972 yılında "Chicken on the Run" adıyla ilk kez kapılarını açmasına dayanmaktadır. Sahibi Al Copeland, Kentucky Fried Chicken ile rekabet etmek amacıyla restoranını başlatmış, ancak başarısızlıkla sonuçlanınca dört gün sonra Temel Reis'in Mighty Good Chicken adıyla tekrar açmıştır. 1975 yılında şirketin adı Popeyes Famous Fried Chicken olarak değiştirilmiş ve Copeland, 1976'da franchising vermeye başlamıştır. Popeyes, 1984 yılında Kanada'ya genişlemiş ve 1985 yılında 500. restoranını açmıştır.

popeyes 2

1990 yılında Copeland Enterprises, 391 milyon dolarlık borç nedeniyle temerrüde düşmüş ve Nisan 1991'de iflas koruması başvurusu yapmıştır. Mahkeme, Copeland'ın alacaklıları tarafından Popeyes'in ve Church's'in yeni ana şirketi olan America's Favorite Chicken Company, Inc.'in (AFC) kurulmasını onaylamıştır. AFC, 2001 yılında halka arz edilmiş ve 29 Aralık 2004'te Church's'i elinde tutarak Arcapita'ya satılmıştır.

Popeyes, 2000 yılında Asya Pasifik bölgesindeki varlığını güçlendirmek amacıyla Avustralya genelinde 35 yeni restoran açmayı planladığını duyurmuştur.

popeyes 4

17 Haziran 2014'te Popeyes, baharatların, tariflerin ve diğer tescilli yiyecek hazırlama tekniklerinin kontrolünü, alacaklı satışından sonra Al Copeland ve malikanesinin kontrolü altında kalan Diversified Foods & Seasonings'ten geri aldığını duyurdu. Popeyes, DF&S'den bu öğeleri lisanslamaya devam etmiş ve bunları doğrudan 43 milyon dolara satın almıştır. DF&S, en az 2029 yılına kadar Popeyes'in ana tedarikçisi olmaya devam edecektir.