Portakal Çiçeği Festivali Nedir?

Portakal Çiçeği Karnavalı, 2013 yılından beri Adana'da kutlanmaktadır. Adana Portakal Çiçeği Festivali, ismini Adana'nın sembolü Portakal Çiçeği'nden almıştır. Her yıl bahar ayında düzenlenen Adana Portakal Çiçeği Karnavalı, onlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Açık ve kapalı alanda gerçekleşen konser, sergi, ve gösterileri içeren Portakal Çiçeği Karnavalı'nın en önemli etkinliği, katılımcıların renkli kostümler giydiği kortej yürüyüşüdür. 

Adana Portakal Çiçeği Festivali 1

Portakal Çiçeği Karnavalı, 2013 yılından beri Adana’da Nisan ayında sivil inisiyatifle gerçekleştirilen sokak karnavalı. Ayrıca Türkiye'nin ilk karnavalı olma özelliğine sahiptir. Sloganı "Nisan'da Adana'da" olarak belirlenmiştir.

Adana Portakal Çiçeği Festivali Ne Zaman?

Portakal Çiçeği Festivali, Adana halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de katıldığı ve şehre turizm geliri yaratan bir etkinliktir. Bu yıl 10'uncusu gerçekleşecek olan Portakal Çiçeği Festivali, 13-21 Mart 2024 tarihinde düzenlenecek. 13-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türkiye Kültür Yolu Festivali” çerçevesinde karma resim sergisi de açılacak.

Adana Portakal Çiçeği Festivali 3

Adana Portakal Çiçeği Festival Programı:

13 Nisan - Açılış Töreni ve Konserler: Festivalin açılışının ardından, ünlü sanatçıların katılımıyla konserler başlayacak.

14-20 Nisan - Etkinlikler ve Gösteriler: Festival boyunca, şehrin farklı noktalarında geleneksel dans gösterileri, sokak sanatçıları performansları, portakal temalı sergiler ve atölye çalışmaları düzenlenecek. Ayrıca, lezzetli portakal tatlıları ve yöresel yemek stantları olacak.

Adana Portakal Çiçeği Festivali 4

21 Nisan - Kapanış Partisi: Festivalin son gününde, büyük bir kapanış partisi düzenlenecek. Canlı müzik, dans gösterilerinin yer alacağı bu partide sürpriz etkinlikler yer alacak.

Editör: Nurseli Fırat