Doktor Ateş Kara uyardı! Üst solunum yolu hastalıkları arttı, hastaneler doldu taştı. Artan hastalıklara Sağlık Bakanlığı'ndan bir uyarı videosu geldi.

Doktor Ateş Kara Dr 2

Bakan Fahrettin Koca, sosyal medya hesaplarından, Prof. Dr. Ateş Kara'nın hastalıklara ilişkin uyarılarını paylaştı. Türkiye'de üç virüsün varlığından söz edildi. Peki Türkiye'de hangi virüsler var? Bulaşıcı mı? İşte detaylar...

Doktor Ateş Kara Dr 1

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA PAYLAŞTI

Prof. Dr. Ateş Kara'nın üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla ilgili uyarısını, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından paylaştı.

sağlık-bakanı-fahrettin-koca-eris-virüsü

Bakan Koca, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, Kara'nın bu aylarda üst solunum yolu şikayetlerindeki artışı sebepleriyle değerlendirdiğini ve buna karşı yapılması gerekenleri anlattığını belirtti.

Doktor Ateş Kara Dr 5

Prof. Dr. Ateş Kara Uyardı

Prof. Dr. Kara, son aylarda çok sayıda kişinin hasta olduğunu, hastane başvurularının da arttığını belirterek, hastalıkların çocuklarda nispeten fazla görüldüğünü bildirdi.

Doktor Ateş Kara Dr 4

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, hastane başvurularının arttığını belirtip  hijyen uyarısı yaptı. Kara, hastalık bulgusu olanların maske takmasını tavsiye etti.

eris-varyantı-virüs-sağlık-bakanı

TÜRKİYE'DE HANGİ VİRÜSLER VAR?

Prof. Dr. Ateş Kara, RSV virüsü, influenza ve koronavirüse uyarı yaptı. Bu tabloda üç ana faktörün etkili olduğunu aktaran Kara, "Bu faktörlerden biri solunum yollarını saran bir virüs olan RSV virüsüdür, diğeri influenza, yani griptir; bir diğeri ise koronavirüstür. Koronavirüs, daha çok üst solunum yolu enfeksiyonu bulgularıyla seyretse de risk gruplarında yol açabileceği tablolar sebebiyle hafife alınmamalı." dedi.

Doktor Ateş Kara Dr 7

Prof. Dr. Ateş Kara Hastalıklardan Korunma Yollarını Açıkladı

Üç virüs için uyarılarını yapan Prof. Dr. Ateş Kara: "Enfeksiyon hastalıklarına karşı ellerimizi sık yıkamalıyız. Özellikle kalabalık ortamlarda, dış mekanlarda mikroorganizmalarla temas söz konusu olabileceği için elimizle ağız, burun ve gözlerimize dokunmaktan kaçınmalıyız. Bu dönemde, boğaz ağrısı, hafif burun akıntısı, hafif hapşırık veya öksürük gibi şikayetleri olanların maske takarak muhtemel bir enfeksiyonu başkalarına bulaştırma sorumluluğunu almaması gerekir. Grip aşısı ise bir başka silahımız olabilir." dedi.

Editör: Nurseli Fırat