İstanbul'un Esenyurt ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde bulunan Tekel bayiinde dehşet verici bir olay yaşanmış, 4 kişi acımadan 2 genci katletmişti. Geçen süre içerisinde ise zanlılar tek tek yakalanırken olay tüm Türkiye'de konuşulmaya devam etti.

PROF. DR. ŞEN: İŞLER KAOTİK BİR HALE GELİR

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen de tekel bayiindeki katliamı Ekran Haber'e değerlendirdi. Bu olaydan ders alınması gerektiğini vurgulayan Şen, "Bunun şakası yok, bu tip işler devam ederse iç kargaşaya gider. Kaotik hale gelir. İnsanlar can ve mal güvenliklerinden ciddi şekilde endişe duyarlar. Yolda yürürken bile 'başıma ne gelecek?' diye endişe edersin. Bunun artık azı, çoğu yok. Milat olmalı bu hadise" dedi.

esenyurtta-tekel-bayisinde-silahli-catisma-1

TASARLAMA CİNAYET Mİ?

Şen, haksız tahrik indirimi uygulanıp uygulanmayacağını değerlendirerek "Bu baskın yapılması demek 'bir plan icrası dahilindeyse' onu tasarlama değil ama görüntünün ilk başta bizi ortaya koydu. Birisini arıyorlar. Onunla konuşmak için geliyorlar ve sonra taraftarın istemediği o an için bir yere doğru konu değişiyor ve ağırlaşıyor" diye konuştu.

'ELİNİ ÇEK DEMESİ ONUN HAKKI'

İnfiale neden olan o görüntüleri adım adım yorumlayan Ersan Şen, "Kimse kimseye dokunamaz. Ben de size dokunamam şu anda, çarpabilirim yanlışlıkla ama dokunamam. Ölen şahıs, elini omzuna atan kişiye 'elini çek' diyor. 'Çek' dedikten sonraki boğaz sıkma hamlesinden onu şişelerin bulduğu yere çarpma zaten şahsın artık saldırı altına girdiğini gösteriyor. Yani ölen şahıstan başlayan bir şey yok. Ölen şahsın omzuma attığın elini çek demesi onun hakkı. Artık bu şahıs kendisini müdafaa etmek durumunda" dedi.

esenyurtta-silahli-catisma-2

MEŞRU MÜDAFAA VAR MI?

Şen, tetiğe ilk olarak hayatını kaybeden 'Yunus Emre Erzin'in basmasının zanlıların suçunu hafifletir mi?' sorulduğuna değinerek "Ayak tarafına doğru ateş ediyor. Benim gördüğüm o. Çarpan şahıs silahına davranmıyor. O da silahlı. Bir mücadele başlıyor eli tezgahın altına gidiyor. Karşı taraf göz ucuyla gördüğü andan itibaren oradaki bir şişeyi alıyor. Doğrudan kafasına vurduğu andan itibaren ölen şahıs artık meşru savunma altında" ifadelerini kullandı.

esenyurtta-silahli-catisma-4

Ölen Erzen'in silahına davranması sonrası olayların bu boyuta geldiği eleştirilerini de değerlendiren Şen, "Sen bu insana kendi mekanında uğradığı saldırıdan dolayı nasıl bir haksızlık yükleyeceksin ki? Orası onun mekanı" dedi.

esenyurtta-tekel-bayisinde-silahli-catisma-3

NE KADAR CEZA ALACAKLAR?

Şen, dört zanlının da benzer cezaları alabileceğini vurgulayarak "Diğer şahıslar katılıyor. Yani artık orada siz ayırmıyorsunuz, vuruyorsunuz. O şahıs da artık müşterek faili" diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Site Yönetim