Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Sözcü TV yayınında gündeme bomba gibi düşecek değerlendirmelerde bulundu. İsrail-Hamas çatışması nedeni ile Türk askerinin Gazze’ye gitmesi yönünde yapılan açıklamaları değerlendiren Prof. Dr. Şen, hükümetin Gazze’ye asker göndermek niyetinde olmadığını belirtti. Hamas’ın İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri’nin ekmeğine yağ sürdüğünü işaret eden, Prof. Dr. Ersan Şen, şu ifadeleri kullandı: 

“7 Ekim'den önce de Gazze'de hayat iyi değildi ama bundan kötü müydü? Ben bunu anlamıyorum… Şunu inanç gereği anlıyorum, 'Cennet için bu dünyada yaşamaya gerek yok. Kapılarını açmak için şehit olacaksın, cihat edeceksin' diyorlar. Bu bir zihniyettir ve ben bunu asla kabul etmiyorum. Önce sen yaşadığın bu dünyayı cennet kılacaksın. Bu düşünceyi kabul etmediğim için Hamas'ın askeri kanadının, Filistinlilere ve bölgeye verdiği bu zararı, önce aklını başına alıp anlatması lazım. Anlatamaz mümkün değil, geçmiş olsun. İsrail ve ABD'nin ekmeklerine yağ sürdüler.”

"KİMSENİN GAZZE’YE ORDU GÖNDERMEYE NİYETİ YOK"

Prof. Dr. Şen, hükümetin iç siyasete yönelik mütedeyyin kesime uygun açıklamalarda bulunmak zorunda olduğuna dikkat çekerek, “Kimsenin Gazze'ye ordu gönderme niyeti yok. Öyle hevesli olanlar olabilir, kefen de giyebilirler, gösteri de yapabilirler. Devlet dediğin, hamasi sözlerle hareket edemez. İç siyasete öyle konuşabilirler… Ukrayna meselesi değil bu. İktidarda olan parti, sayın Cumhurbaşkanı mütedeyyin kesim. Elbette oyunun çoğunu mütedeyyin kesimden alıyor ama rakip partiler var ve Şimdi bu ekmekten yemek istiyorlar. Buna karşı bu açıklamalar yapılır. 24 saatte, 48 saatte gidersin... Bu açıklamaları yaparsın ama sahada icra etmek başka bir sanattır” diye konuştu. 

“TÜRKİYE’NİN ASIL SIKINTISI ABD’DİR”

Türkiye’nin yaşadığı sıkıntının asıl sebebinin ABD olduğunu işaret eden Prof Dr. Ersan Şen, “Türkiye'nin asıl sıkıntısı, 911 km'lik Suriye hattında, ABD'nin bize karşı takındığı insani görünen ama son derece düşmanca olan polikatıdır. Asıl sıkıntı düşürülen SİHA'mdır, orada kurulacak uydu garnizon devletinin; Türkiye Cumhuriyeti'nin başına nasıl bela edileceğidir, BOP'dur (Büyük Ortadoğu Projesi). Bu ülkede; sınır sorunları, yabancı meselesi ve güvenlik meselesi vardır. Bunları hesaba katıp öyle önerilerde bulunmak lazım” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE’YE YÖNELİK SALDIRI OLURSA BEDELİNİ ÖDETİRİZ”

Ceza hukukçusu Prof. Dr. Şen, ABD’nin Türkiye’ye yönelik bir saldırı gerçekleştirmesi durumunda çok sert bir karşılık alacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“ABD'nin çizdiği BOP haritasından vazgeçtiği yok. Ben çizilmek istenen o haritada, Türkiye Cumhuriyeti topraklarının nasıl dizayn edilmeye çalışıldığını görmek istiyorum, onu anlamaya çalışıyorum. Eğer oradan bir saldırı, Türkiye'ye yönelecek olursa; biz taş üstünde taş, omuz üstünde baş bırakmayız onu söyleyeyim! Eğer Türk milletine yönelirse bu saldırı, Türkiye Cumhuriyeti topraklarına yönelirse, buraya da şartımdır, bu millet ve ordu bunun bedelini ödetir. ABD'de bunu çok iyi biliyor. Bu sadece uçak gemisi, silah ve füze yollamaya benzemez.“

Editör: Ozan Barış Erim