CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'na gelen ve eylemciler tarafından protesto edilen CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, bölgede provokasyonun dozunu artırdı. Mahmut Tanal, önce görevini yapan jandarmaya ağır hakaretler etti ardından provokasyona gelmeyen personeli kovalamıştı.

TANAL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Yaşanan olayın ardından Tanal'a, jandarmaya yönelik ifadeleri nedeniyle tepki gelmiş ve 'eşkıya' sözü nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

ŞEN'DEN TANAL'A 'JANDARMA' TEPKİSİ

Tanal'a bir tepki de Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen'den geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Şen, şu ifadeleri kullandı:

"Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi Jandarma; daima Yurduna, Ulusuna, Cumhuriyet’ine aşkla ve sadakatle bağlı, tevazu, fedakarlık ve feragat örneği bir kanun ordusudur.

Silahlı kolluk kuvvetlerimiz olan Jandarma ve Polis; kamu düzenini, can ve mal güvenliğini, konut ve işyeri dokunulmazlığını, halkın namusunu, canını, malını korur ve kamunun huzurunu sağlar. Jandarmanın ve Polisin işi; eşkıyaya dur demek, suça ve suçluya geçit vermemektir.

Devleti ve Milleti için hukuk ve kanun namına görev yapan Jandarma ve Polis geri durmaz, çekilmez, alan terk etmez, kaçmaz. Kimse de bu güzide Teşkilatı yaralayacak şekilde görevinin başında olan Jandarmaya eşkıya diyemez."

Editör: Site Yönetim