Kızını terapi için psikologa getiren adam, ‘Sana devlet dairesinde iş ayarlayalım. Memur ol’ diyen psikologun sözlerine aldandı, şifa bulmak için çıktığı yolda binlerce lirasını kaptırdı.

ŞİFA ARARKEN İŞ TEKLİFİ ALDI

Ekran Haber'in özel haberine göre, Coşkun Salı geçtiğimiz haftalarda kızını bir psikoloğa götürdü. Ancak seanslar devam ederken o psikolog Salı’ya bir iş teklifinde bulundu.

PSİKOLOGA GÜVENDİ, HER DEDİĞİNİ YAPTI

Kızını götürdüğü 2 seansta aldığı tekliflle şaşkına dönen adam, psikologun kendisine ‘Seni devlet dairesine koyacağım’ diye bir vaatte bulunduğunu hatta milletvekili tanıdıklarının olduğunu söyledi.

dolandirici-psikolog-show3

Salı, teklifi kabul edince, sözde psikolog evrak masrafı adı altında para talep etmeye başladı.

BİNLERCE LİRASINI KAPTIRDI

Memur olma hayaliyle, psikologun istediği evrakları ve parayı gönderen Salı, toplamda 24 bin 800 lira gönderdi. Ancak ödemeler ve evraklar tam olmasına rağmen işten ses gelmiyordu.

Yaşadıklarına kendisi de anlam veremeyen Salı, “Doktora da güvenmeyeceksek kime güvenelim?” diyerek isyan ederken, “Sağlık raporu, kimlik ve ehliyet fotokopisi istedi.3 gün üst üste para istedi benden. 17.800 TL banka ile yolladım. 7.000 de elden verdim.” dedi.

RAKI-BALIK İÇİN PARA İSTEDİ

Giderek durumdan şüphelenen adam en son psikoloğun kendisine “4 tane Ankara’dan müdür geldi. Size işe sokacağım. Onları deniz kenarına balık rakıya götüreceğim” diye kendisinden 3 bin lira daha istemesi ile dolandırıldığını anladı.

ONLARCA MAĞDUR ÇIKTI

Psikoloğun diğer hastalarına ulaşan adam, tek mağdurun kendisi olmadığını anlayınca soluğu savcılıkta aldı.

dolandirici-psikolog-show4

İddiaya göre onlarca hastasını aynı yöntemle dolandıran psikolog, kimilerinden 200 bin, kimilerinden de 30 binin üstüne para koparmıştı. 

Durumun ortaya çıkması ile sırra kadem basan psikologdan haber alınamazken, mağdular dolandırıcının cezalandırılmasını istiyor. 

Editör: Şeyda Karaca