İlyas Yalçıntaş Ramsay Hunt Sendromuna yakalandı. "İncir", "Bu Nasıl Veda" ve "Gel Be Gökyüzüm" gibi şarkılarla tanınan İlyas Yalçıntaş, sevenlerini oldukça üzdü. Ünlü şarkıcının yakalandığı Ramsay Hunt Sendromu nedir? İşte detaylar..

ilyas-ramsay-sendrom

Ünlü Şarkıcı Hastalığını Açıkladı

Şarkıcı İlyas Yalçıntaş altı aydır yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle birçok hastaneye başvurduğunu ve sonunda hastalığının teşhis edildiğini söyledi. Bir süredir ortalarda görünmeyen İlyas Yalçıntaş yakalandığı hastalığı açıkladı. 

ilyas-yalcintas-hastalık

Yalçıntaş, "Yaklaşık iki aydır bir dizi hastane ve doktor muayenesi sonucu Ramsay Hunt sendromuna yakalandığım ortaya çıkmıştır.  Bu sıkıntılı süreci nihayet atlatmanın ve rahatsızlığımın tedavisinin olmasını bilmenin mutluluğu içerisindeyim" dedi. 2 ay boyunca muayeneden geçen Yalçıntaş'ın "Ramsay Hunt" sendromuna yakalandığı ortaya çıktı. Hastalığı hakkında bilgi veren başarılı şarkıcı, işitme ve denge problemleri yaşadığını dile getirdi.

ilyas-yalçıntaş-ramsay-hunt

RAMSAY HUNT SENDROMU NEDİR?

Herpes zoster oticus olarak bilinen ramsay hunt sendromu, suçiçeği ve zona hastalığına da neden olan varicella zoster virüsünün kulak çevresi, yüz veya ağızda döküntüye ve yüz felcine neden olduğu bir hastalıktır. Bu hastalık 1907 yılında tanımlanmış olup, adını James Ramsay Hunt isimli Nöroloji uzmanından almıştır.

Ramsay-hunt-sendromu

Çocukken geçirilen suçiçeğine neden olan virüs (Varicella- zoster virüsü) sinirlerde yıllarca hareketsiz şekilde kalabilir. Uykuda olan bu virüsün yeniden etkinleşmesi sonucunda zona hastalığı ortaya çıkar. Bu virüsün yüz sinirlerine yayılması sonucunda Ramsay Hunt Sendromu meydana gelir.

Editör: Nurseli Fırat