İsrail ordusu, Gazze'nin Refah kentinde stratejik bir hamle yaparak Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nı kara saldırısıyla ele geçirdi. Ordudan yapılan açıklamaya göre, 162'nci Tümen ve 401'inci Zırhlı Tugay'ın desteğiyle gerçekleştirilen operasyonlarda Gazze'nin bu önemli geçiş noktasında tam kontrol sağlandı.

Israil Refah Saldiri 07052024 Aa (2)

SINIR KAPISINDA İNSANİ YARDIMLARIN DURDURULMASI

Refah Sınır Kapısı'nın Medya Direktörü Vail Ebu Muhsin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askeri araçlarının bölgeye ulaşmasının ardından sınır kapısında tüm sefer hareketliliklerinin ve insani yardım geçişlerinin durdurulduğunu belirtti. Ebu Muhsin, durumun insani yardım ihtiyacı olan Gazze halkı için ciddi sıkıntılara yol açtığını vurguladı.

Israil Refah Saldiri 07052024 Aa (1)

İSRAİL'İN SALDIRI STRATEJİSİ VE SONUÇLARI

İsrail'in bu son hamlesi, bölgede zaten gergin olan durumu daha da karmaşık hale getirdi. Refah Sınır Kapısı, Gazze Şeridi'nin dış dünya ile olan ana bağlantı noktası olarak biliniyor ve buradaki hareketliliğin durdurulması, hem insani yardım akışını hem de sivil geçişleri ciddi şekilde etkiliyor. Terör örgütü İsrail ordusunun Refah’a yönelik saldırısı ve Refah Sınır Kapısı’nı ele geçirmesi, bölgedeki insani krizi daha da derinleştiriyor ve uluslararası toplumdan tepki çekiyor.

Editör: Mevlüt Peker