Rize Valisi İhsan Selim Baydaş'ın talimatı ile hazırlanan; Türk devletlerinin bayrakları, hükümdarları ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlarının resimlerinin yer aldığı özel tablo, Rize’deki tüm okullara, fakülte binalarına, Kur'an kurslarına ve kamu kurumlarına armağan edildi.

GEÇMİŞİ GELECEK NESİLLERE AKTARMAK ÜZERE TASARLANDI

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Türk devletlerinin köklü mirasını ve Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne uzanan yüz yıllık yolculuğunu yansıtan tablo, 16 Türk devletinin bayrakları, hükümdarları ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanlarının portreleriyle donatılarak geçmişin derin izlerini gelecek nesillere aktarmak üzere tasarlandı.

ZAMANDA YOLCULUĞU YAŞATIYOR

Türk tarihinin önemini genç zihinlere taşımayı amaçlayan tablo, öğrencilere köklerini keşfetme fırsatı ve milli kimliğe derinlemesine bir bakış sunuyor. Eğitim ve kamu kurumlarının duvarlarında yer alan tablo, Türkiye'nin zengin tarihini aktarmayı amaçlıyor.

GELECEĞE GÜÇLÜ ADIM ATMAK İÇİN REHBER OLUYOR

Valilik, tablonun Şeyh Edebali'nin "Geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilemez. Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın!" sözlerinden yola çıkılarak hazırlandığının altını çizerek, Rizelilere geçmişi hatırlatıp, geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlenmesi için rehber olacağını belirtti.

Editör: Halide Tonga