Rumeli Balkan Trakya Platformu’nun açıklamaları şu şekildeydi:

“Geride kalan yaklaşık 70 yıla baktığımızda Bayrampaşa’nın Rumeli Balkan muhacirlerinin anavatan Türkiye’ye gelmeleriyle kurulduğunu; bir ruh, kimlik ve duruş edindiğini büyük bir onur ve gururla ifade edebiliriz. Bayrampaşa’nın bu özelliği sınırları aşmış ve “Balkanların Başkenti” tanımlamasına layık görülen bir muhacir diyarı haline gelmiştir. Günümüzde ise bu niteliklerin nicelikte de kendisini ortaya koyduğunu ve Bayrampaşa nüfusunun büyük bir bölümünü Rumeli Balkan kökenlilerin oluşturduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

“RUMELİ DENİNCE BAYRAMPAŞA, BAYRAMPAŞA DENİNCE RUMELİ AKLA GELİR”

Rumeli denince Bayrampaşa, Bayrampaşa denince de Rumeli’nin akıllara gelmesi sebepsiz değildir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hemşerileri olarak bizler; yaşadığımız bu güzel ilçeyi gözümüzden dahi sakınmaktan hiç vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Yukarıda bahsi geçen hususları göz önünde bulunduracak olursak, Bayrampaşa’nın yerel yönetiminde de Rumeli Balkan temsilinin üst seviyede olması gerektiği inancındayız. Seçimlere katılacak siyasi partilerin gerek belediye başkan adaylarını, gerekse belediye meclis üyeleri adaylarını belirlerken gerçekçi ve toplumsal çıkarları ön planda tutan bir yaklaşım içinde olmalarını bekliyoruz.

rummeli derneği

“YEREL SEÇİNLERDE LİYAKAT SAHİBİ İNSANLAR GÖREV ALSIN”

Siyasetin toplumun beklentileri ve ihtiyaçlarının karşılanması gibi ötelenemeyecek bir vizyonu ve amacı varsa, buna uygun olan davranış biçimi bu ihtiyaçları bilen ve bu dinamiklere hakim, nitelikli ve liyakat sahibi isimlerin görev almasıdır. Camiamız içinde bu özelliklere sahip nice değerli isme sahip olduğumuzu biliyor ve bununla gurur duyuyoruz.”