Rusya Federal Meclisi'nin alt kanadı olan Duma'nın başkan yardımcısı Pyotr Tolstoy, Fransa'nın Ukrayna topraklarına gönderdiği askerlerle ilgili şok edici açıklamalarda bulundu. BFMTV kanalına verdiği özel röportajda konuşan Tolstoy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Rusya-Ukrayna Savaşı hakkındaki açıklamalarını değerlendirdi.

MACRON'A TEPKİ: "ONUN FİKRİ UMURUMUZDA DEĞİL"

Tolstoy, Macron'un Ukrayna'ya yönelik desteği konusundaki sınırsız yaklaşımına vurgu yaparak, "Onun fikri umurumuzda değil. Macron'un ne dediği, sınırları umurumuzda değil. Ukrayna topraklarına gelen tüm Fransız askerlerini öldüreceğiz, hepsini." dedi.

UKRAYNA'DA PARALI ASKERLER

Tolstoy, Ukrayna'da bulunan paralı askerlerin sayısına da değindi. Ülkede toplam 13 bin paralı asker bulunduğunu ve bunlardan 367'sinin Fransız olduğunu belirtti. Ayrıca Tolstoy, bu ülkede 147 Fransız paralı askerin öldürüldüğünü iddia etti ve "Herkesi öldüreceğiz endişelenmeyin." şeklinde konuştu.

TOLSTOY'DAN SERT ÇIKIŞ: "3. DÜNYA SAVAŞI'NA YOL AÇACAKLAR"

Fransız askerlerinin Ukrayna'ya gelmesini, üçüncü dünya savaşını başlatmaya çalışmak olarak değerlendiren Tolstoy, "Fransız askerlerini Ukrayna'ya gönderme fikri, Orly'de (Paris'te havalimanı) Fransa bayrağıyla örtülen tabutlarla sona erecek." ifadelerini kullandı.

MACRON'UN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMALARI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı kazanmaması için gereken her şeyin yapılacağı yönündeki açıklamaları büyük yankı uyandırmıştı. Macron, "Rusya'nın bu savaşı kazanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız." demişti. Bu açıklamalar, Avrupalı siyasiler, NATO ve AB'nin Ukrayna'ya askeri birlik göndermeyeceği yönündeki açıklamalarla destek bulmuştu. Öte yandan, Macron'un "gelecek yıl Odessa'ya askeri birlik göndermesi gerekeceğini" söylediği iddia edilmişti.

Editör: Mevlüt Peker