Rusya Dışişleri Bakanlığı, NATO'nun Doğu Avrupa ve Karadeniz bölgesindeki faaliyetlerinin, Rusya ile çatışma hazırlığına işaret ettiğini açıkladı. Romanya'daki Mihail Kogalniceanu hava üssünün modernizasyonu ve buna bağlı olarak planlanan askeri yerleşke inşaatına ilişkin 2.5 milyar euro'luk yatırım planı da dikkat çekti.

NATO'NUN BÖLGEDEKİ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRME

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, Romanyalı yetkililerin Köstence'deki Mihail Kogalniceanu hava üssünün genişletilmesi ve 10 bin kişilik "askeri kasaba"nın inşası için yapılan 2.5 milyar euro'luk yatırım planı vurgulandı. Açıklamada, bu faaliyetlerin NATO'nun Doğu Avrupa ve Karadeniz bölgesinde sınırsız askerileşme faaliyetlerine işaret ettiği belirtildi.

Rusya Nato 28032024 1

"BU FAALİYETLER MUHTEMEL BİR ÇATIŞMAYA HAZIRLIK AMACI TAŞIYOR"

Açıklamada, NATO'nun Polonya ve Baltık ülkelerindeki askeri gücünün hızla arttırıldığına dikkat çekilerek, bu tür faaliyetlerin kışkırtıcı olduğu ve Rusya'nın güvenliğine yönelik tehditler oluşturduğu ifade edildi. Rusya, bu tür adımların NATO müttefiklerini muhtemel bir çatışmaya hazırlama amacı taşıdığını vurguladı.

ROMANYA'DAKİ GELİŞMELER TAKİP EDİLECEK

Romanya'daki hava üssünün modernizasyonu tamamlandıktan sonra NATO'nun Avrupa'daki en büyük üssü olacağı belirtiliyor. ABD ordusu, söz konusu üssü 1999'dan beri kullanıyor. Rusya, bu gelişmeleri yakından takip edeceğini ve ortaya çıkan riskleri değerlendireceğini ifade etti.

Rusya Nato 28032024 2

Editör: Mevlüt Peker