Rusya'nın St. Petersburg kentinde meydana gelen trajik kazada, kontrolünü kaybeden otobüs, yaklaşık 20 yolcu ile birlikte Moika Nehri'ne düştü. Otobüsün nehre uçması sonucu yaşanan korku dolu anlar, çevredeki vatandaşların hızla müdahalesiyle bir kurtarma operasyonuna dönüştü.

Rusya Otobus Nehre Uctu 10052024 Iha1

VATANDAŞLAR MAHSUR KALANLARI KURTARMAK İÇİN NEHRE ATLADILAR

Kaza otobüs sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu gerçekleşti. Olay yerine yakın olan vatandaşlar, mahsur kalan yolcuları kurtarmak için nehir sularına atladı. Rusya Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 18 araç ve 69 personel derhal kaza yerine sevk edildi. Yolcular, otobüs batmadan halatlarla köprüye bağlanarak ve bazıları otobüsün üst kısmındaki havalandırma bölümünden çıkarılarak kurtarıldı.

Rusya Otobus Nehre Uctu 10052024 Iha2

ACI BİLANÇO

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, kurtarılan yolculardan dördünün yaşamını yitirdiğini ve altı kişinin hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Tedavi görenlerden ikisinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor. Kazanın ağır bilançosunun artabileceği endişesi hakimken Rusya Soruşturma Komitesi olayla ilgili resmi soruşturma başlattı. Otobüs şoförü gözaltına alındı ve kazaya karışan otobüs üzerinde teknik incelemeler yapılacağı bildirildi.

Editör: Mevlüt Peker