Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi, Moskova'da gerçekleşen terör saldırısında 100'den fazla kişiyi kurtaran 15 yaşındaki Müslüman genç İslam Halilov'u "Hizmet Madalyası" ile onurlandırdı.

Moskova Rusya Deas Saldiri Konser 26032024 6

ÖDÜL TÖRENİ

Moskova Merkez Camisi'nde düzenlenen törene, Rusya Müslümanları Dini İdaresi ve Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin, Halilov ve ailesi katıldı. Gaynutdin, Cuma namazı öncesinde Halilov'a "Hizmet Madalyası"nı takdim etti ve bu madalyayı minnettarlığın bir ifadesi olarak sunduklarını belirtti.

Moskova Rusya Deas Saldiri Konser 26032024 4

MÜLTECİLERE YARDIM

Gaynutdin, saldırı sırasında insanların kurtulmasına yardım eden diğer bir genç olan 14 yaşındaki Artyom Donskov'un da aynı madalyaya layık görüldüğünü ancak törene katılamadığını ifade etti. Gaynutdin, insanların genellikle kendilerini kurtarmaya odaklandığını ancak bazılarının da çevrelerindekilerin hayatını kurtarmaya çalıştığını vurguladı.

Moskova Rusya Deas Saldiri Konser 26032024 5

İNSANİ DEĞERLER

Gaynutdin, Halilov'un olay sırasında 100'den fazla kişinin hayatını kurtardığını ve bu olayın insanlık için önemli bir örneği olduğunu belirtti. "Elbette ödülümüz sadece bu dünyadadır. Ama asıl mükafatını bizi yaratan yüce Allah'tan alacaktır." şeklinde konuştu.

Moskova Rusya Deas Saldiri Konser 26032024 3

OLAYIN DETAYLARI

15 yaşındaki Müslüman genç Halilov, teröristlerin 22 Mart akşamı Crocus City Hall konser salonunda gerçekleştirdiği silahlı saldırı sırasında binadan çıkışı sağlayarak 100'den fazla kişiyi güvenli bir alana yönlendirmişti. Halilov'un bu kahramanca davranışı, olayın sosyal medyada paylaşılmasının ardından geniş yankı bulmuştu.

Moskova Rusya Deas Saldiri Konser 26032024 1

MOSKOVA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 22 Mart akşamı "Crocus City Hall" adlı konser salonunda silahlı kişiler tarafından terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtığına dair sosyal medyada paylaşılan görüntüler, olayın şiddetini gözler önüne serdi. Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı, son güncellemelerle 144 olarak belirlendi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı gerçekleştiren 4 teröristin de içinde olduğu toplam 11 kişinin yakalandığını açıkladı. Şüpheliler, Moskova’daki Basmanniy Bölge Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldı. Mahkeme, 8 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.

Moskova Rusya Deas Saldiri Konser 26032024 2

Editör: Mevlüt Peker