Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, gelecek yıl Rus ordusunun envanterine S-500 hava savunma sistemlerinin dahil edileceğini duyurdu. Moskova'da askeri yetkililerle yapılan toplantıda Şoygu, Rus ordusunun güncel faaliyetlerine dair bilgiler verdi.

S 500 23042024 2

DONETSK'TE KONTROL SAĞLANDI

Rusya-Ukrayna Savaşı hakkında da konuşan Şoygu, Rus kuvvetlerinin Donetsk bölgesinde ilerleme kaydettiğini ve Pervomayskoye, Bogdanovka, Novomihaylovka gibi yerleşim birimlerini kontrol altına aldıklarını belirtti.

Sergey Soygu 23042024

UKRAYNA KAYIPLARI VE NATO DURUMU

Şoygu, "Özel askeri operasyon" olarak tanımladığı çatışmalar sırasında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin yarım milyon asker kaybettiğini iddia etti. Ayrıca, NATO eğitmenleri tarafından hazırlanan Ukrayna'nın karşı saldırılarının başarısız olduğunu, Batı silahlarının üstünlüğüne dair inanışların çürütüldüğünü ifade etti.

S 500 23042024 4

SİLAH SANAYİ VE GELECEK PLANLARI

Şoygu, Rusya'nın askeri sanayi kapasitesini artırdığını, ABD ve müttefiklerinden gelen tehditlere karşılık olarak silahlı kuvvetlerin yapılanmasını güçlendirmeye devam edeceklerini vurguladı. Şoygu, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya sağladığı maddi desteğin büyük bir kısmının ABD askeri sanayisini finanse etmek için kullanıldığı eleştirisinde bulundu.

S 500 23042024 3

NATO'NUN FAALİYETLERİNE YANIT

Şoygu, İsveç'in NATO'ya katılımı ve NATO'nun sınırları boyunca askeri varlığını artırması gibi hareketlerinin, Rusya için yeni güvenlik önlemleri almayı zorunlu kıldığını söyledi. Batı ve Kuzeybatı yönlerindeki askeri ve siyasi gerginliğin arttığını, Rusya'nın bu duruma karşı koymak için Moskova ve Leningrad askeri bölgelerinin oluşturulduğunu belirtti.

Editör: Mevlüt Peker