SAĞLIK BAKANLIĞI'NA 35 BİN PERSONEL ALINACAK!

Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alım detayları araştırılıyor. Binlerce sağlıkçı, bu haberi bekliyordu. Sağlık Bakanlığı personel alımı müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.

Sağlık Bakanlığı Persoenel Alımı 2

Sağlık Bakanlığı'na bu yıl 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli alımı yapılacak. ÖSYM üzerinden yayımlanacak olan kılavuzla birlikte sağlık personelleri başvuruda bulunabilecek. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman? Sağlık Bakanlığı hemşire alım başvurusu ne zaman yapılacak? İşte detaylar..

SAĞLIK BAKANLIĞI 35 BİN PERSONEL ALIMINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU

Recep Tayyip Erdogan Aa Arsiv 12022024

İzmir’de şehir hastanesi ve bağlantı yollarının açılışı töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığı’na alınacak 35 bin personelin 15 bininin hemşire olacağını belirtti.

Ordu-Ulubey-ilçe-kadın-kolları-başkanı-Hatice-turap-yüksel-recep-tayyip-erdoğan-5

Atama müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Sağlık dedik, şehirlerimizin tamamını binalarıyla, donanımıyla, teçhizatıyla, ambulansıyla en modern sağlık hizmetlerine kavuşturduk. İzmir'de olduğu gibi pek çok yerde faaliyete geçen şehir hastaneleriyle sağlık hizmetlerini dünya standartlarının üstünde bir seviyeye taşıdık.

Sağlık Bakanlığı Persoenel Alımı 5

Yaklaşık 310 bini doktor olmak üzere 1,5 milyona yakın sağlık çalışanıyla bu alandaki insan kaynağımızı güçlendirdik. Önümüzdeki ay kamuya 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli daha alıyoruz. Ülke genelinde 2,5 milyon kişiye evde sağlık hizmeti vererek hizmeti insanımızın ayağına götürdük." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI 35 BİN PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımına ilişkin başvuruların ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 35 bin personel alımı ve ÖSYM takvimi hakkında açıklama yaptı;

sağlık-bakanı-fahrettin-koca-eris-virüsü

"Sayın Cumhurbaşkanımız müjdeyi verdi. 35 bin yeni çalışma arkadaşımız aramıza katılacak. Gerek mevcut sağlık hizmetlerinin etkin olarak sürdürülebilmesi açısından gerekse yeni açılan hastanelerimizin personel ihtiyacı açısından 35 bin yeni istihdam gücümüze güç katacak. Takvim bugün (dün) itibariyle başladı. Personel alımı bugün imzalandı. Kılavuzu bu hafta ÖSYM'ye göndermek istiyoruz. Bildiğiniz gibi alımlarda mülakat yok. Tüm adaylar eşit koşullarda yarışacaklar. 15 bini hemşire, 8 bini hizmet personeli olmak üzere toplam 35 bin yeni çalışma arkadaşımız olacak. Branş dağılımını ve nihai takvimi ÖSYM ile birlikte hazırladığımız kılavuz ile ilan edeceğiz. Zannediyorum bir hafta içinde yetiştirebileceğiz."

Sağlık Bakanlığı Persoenel Alımı 3

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO BRANŞ DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca X sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin paylaşım da bulundu. Bakan Koca "35.000 Kişi. Cumhurbaşkanımız beklenen haberi verdi. Sağlık Bakanlığımıza gelecek ay itibarıyla 15.000'i hemşire, 8.000'i sürekli işçi olmak üzere, çeşitli branşlarda 35.000 yeni çalışma arkadaşı geliyor." dedi.
 

Editör: Nurseli Fırat