Sağlık Bakanlığı, 8 Bin işçi alacağını duyurmuş ve ilana başvurmak isteyen adaylar, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden 23-27 Şubat tarihleri arasında başvurularını tamamlamıştı. Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alım ilanına başvuran adaylar, kura çekim tarihini merak ediyor. Kura çekimiyle birlikte belirlenen kadrolara alımlar yapılacak. Peki, 2024 Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi ne zaman? İşte detaylar..

Sağlık Bakanlığı Persoenel Alımı 1

SAĞLIK BAKANLIĞI 8 BİN İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekim tarihi, Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyen adaylar tarafından araştırılıyor. 8 bin işi alımı başvurularının tamamlanmasının ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından  bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 8 bin işçi alımı için kura çekimi tarihleri belli oldu. Kura çekimi bu ay içerisinde noter huzurunda gerçekleştirilecek. Başvuru şartlarını sağlamadığı tespit edilen adaylar, kurada yer alsalar dahi yerleştirme işlemleri geçersiz olacak. İşçi alımı kuraları 2 günde tamamlanacak. Buna göre; Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi 18-19 Mart'ta Ankara'da toplu olarak çekilecek.

Sağlık Bakanlığı Persoenel Alımı 4

SAĞLIK BAKANLIĞI 8 BİN İŞÇİ ALIMI NOTER HUZURUNDA YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı işçi alım ilanında ilan edilen kadrolara başvuran adaylar, İŞKUR tarafından Bakanlığımıza bildirilecektir. İşe alınacak sürekli işçiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 12 nci maddesinin 3 üncü fıkrası hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın Bakanlığımızca doğrudan noter kurası ile belirlenecektir.

Sağlık Bakanlığı Persoenel Alımı 5

SAĞLIK BAKANLIĞI 8 BİN İŞÇİ ALIMI KURA SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI 8 BİN İŞÇİ ALIMI KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Nurseli Fırat