Otizm alanında dünyada sayılı uzmanlar arasında gösterilen Dr. Sevinç Aliyeva, hastalığın temelinde genetiği değiştirilmiş gıdalar ve beslenme olduğunu söyledi. Aynı zamanda parazitoloji uzmanı da olan Aliyeva, son yıllarda otizmli çocuk ve bireylerin sayısında ciddi bir artış yaşandığını belirtti.

“BİRÇOK ÇOCUKTA 'NÖROGELİŞİMSEL BOZUKLUK' GÖRÜLÜYOR”

Özellikle birçok çocukta 'nörogelişimsel bozukluk' görüldüğüne dikkati çeken Aliyeva, "Bunun dışında çocuklarda dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, konuşma bozukluklar, genetik bozukluklar, tanısı belirsiz rahatsızlıklarda meydana geldi. Bunun temelinde annenin sağlıksız beslenmesi yatıyor. Çünkü anne ne yerse karnındaki bebekte bundan etkileniyor." dedi.

“NÖROLOJİK BOZUKLUĞUN SEBEBİ SAĞLIKSIZ BESLENME”

Sağlıksız beslenme sonucu birçok annenin endokrin ve hormonal sisteminin bozulduğunu hatırlatan Dr. Sevinç Aliyeva, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Son yıllarda bağışıklık sistemi zayıf birçok bebek ve çocuk görüyoruz. Bu çocukların çoğunda astım, bronşit ürtiker, egzama, geniz eti, kulak defistleri gibi çok sayıda hastalık ve bozukluklar gözlemliyoruz. Bunun temelinde yatan sebep annenin genetiği değiştirilmiş gıdalar tüketmiş olması. Bu hazır fermantasyon edilmiş yemekler, paketli gıdalar, annenin endokrin ve hormonal sisteminin zarar görmesine neden oluyor. Ve maalesef bu da anne karnındaki çocuğa etkiye ediyor. Bu durum çocuklardaki hipofiz talamus epifiz ve tiroit bezlerinin zarar görmesine nede oluyor. Bunun sonucunda da çocuklarda nörolojik bozukluklar ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.


 Dr. Sevinç Aliyeva

AİLELERE ÖNEMLİ UYARILAR

Otizmli çocuklarda en çok bağırsak bozukluklarının görüldüğünü belirten ve otizm belirtileri için çok sayıda sebep sayabileceğini söyleyen Dr. Sevinç Aliyeva, sözlerini "Sık ağlayan bebeklerde bu durumun bir belirtisidir. Yine sallanmadan uykuya dalmayan, reflü görülen, sürekli kusan bebeklerde de belirti var demektir. Bağırsak sistemleri tedavisi öncelikli olmalı. İşte burada bizim bütüncül bakış açısıyla ele aldığımız endokrin ve hormonal sistem bağırsak sistemlerini tedavi etmemizden geçiyor. Bütüncül tedavi metodumuz sonucu yüzde 90 sonuca ulaşan bir tedavi ile bunu çözebiliyoruz. Bu anlamda aileleri bilinçli olması çok önemli. Konuyu iyi araştırıp, işin ehline gitmeleri hususunda uyarmak isterim. Tüm çocuklarımıza sağlık diliyorum." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim