Hollanda Eredivisie Ligi'nde AZ Alkmaar ile NEC Nijmegen arasında oynanan karşılaşmada kalp krizi geçirerek ölümden dönen Bas Dost, sağlığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Hollandalı forvet kendisini iyi hissettiğini ancak sağlığıyla ilgili tedavi sürecinin devam edeceğini açıklayarak, futbol kariyerine ara verdiğini ve ailesiyle zaman geçireceğini belirtti.

bas-dost-kalp-krizi-2

"DOKTORLARA MİNNETTARIM"

34 yaşındaki futbolcu yaptığı açıklamada, kalp kasında iltihaplanma tespit edildiğini ve rahatsızlığıyla ilgili daha fazla fikir sahibi olmak için testlerin devam edeceğini kaydederek, "Çok sayıda test yaptırdım. Doktorlar, kalp kasımda iltihap olduğunu söylediler. Sahada başarılı bir şekilde hayata döndürüldüğüm için çok şanslıydım. Nijmegen ve AZ Alkmaar doktorlarına minnettarım." dedi.

bas-dost-kalp-krizi-1

"FUTBOLA ARA VERİYORUM"

Hollandalı golcü açıklamasının devamında futbola ara vereceğini belirterek, "Testler önümüzdeki günlerde de devam edecek. Bu durumdan tamamen kurtulmam için dinlenmem gerekecek. Bu dinlenme sonrası geleceğim hakkında daha fazla fikir sahibi olacağım. Şimdilik futbola ara veriyorum. Bundan sonraki zamanımı ailemle geçireceğim. Umarım herkes buna saygı duyar." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK EKİPLERİ HAYATINI KURTARDI

Bas Dost, AZ Alkmaar-NEC Nijmegen karşılaşmasının son dakikalarında herhangi bir darbe olmadan sahanın ortasında yere yığılmıştı. Hemen sonrasında sahaya giren sağlık ekipleri, yıldız futbolcuya ilk müdahalede bulunmuştu.

bas-dost-kalp-krizi-5

Kalp krizi geçirdiği anlaşılan futbolcu, saha içinde yaklaşık 5 dakika süren acil müdahalenin ardından bilincinin yerine gelmesiyle birlikte ambulansla hastaneye kaldırılmıştı. 

Stadyumda yapılan anons ile maçın ertelendiği duyurulmuştu.

BAS DOST KARİYERİNDE NELER YAPMIŞTI?

Bas Dost profesyonel kariyerinde Hollanda, Almanya, Portekiz ve Belçika liglerinde toplam 430 maça çıkarken, bu maçlarda 223 gol atmıştı.

Hollandalı golcünün kariyerindeki asıl sıçrama ise 2011-2012 sezonunda yaşanmıştı. Heerenveen formasıyla 32 gol atarak Hollanda Eredivisie'de gol kralı olan futbolcunun bu başarısı ona Almanya Bundesliga'nın kapılarını açmıştı.

bas-dost-kalp-krizi-3

8 milyon Euro'ya Wolfsburg'a transfer olan Dost, 5 yıllık sözleşmeye imza atmıştı. 

Bas Dost son olarak Ağustos 2023'te Hollanda ekibi NEC Nijmegen ile sözleşme imzalamıştı.