Son dönemde güzellik sektöründe yaşanan hareketlilik, birçok kişinin bu alana ilgi duymasına sebep oldu. Özellikle Instagram, YouTube ve diğer sosyal medya platformlarında büyük bir takipçi kitlesi olan ünlü isimler, güzellik merkezi açarak kendi markalarını oluşturmayı tercih ettiler. Şulemsi, Özlem Öz, Banu Parlak, Nez Demir, Selin Ciğerci gibi isimler, kendi güzellik merkezlerini açarak bu alanda faaliyet göstermeye başladılar. Ancak Dilan-Engin Polat skandalının ortaya çıkmasıyla birlikte bazı girişimciler, işlerini erken sonlandırma kararı aldı. 

şahangiller

TEK TEK İNCELEMEYE ALINIYORLAR

Kara para aklama, vergi kaçırma, yasa dışı bahis ve silahlı suça azmettirme suçlarından tutuklanan Dilan ve Engin Polat'ın ardından birçok fenomenin hayatı da incelenmeye başladı.

şahangiller 1

ŞAHANGİLLER GÜZELLİK MERKEZLERİNİ KAPATMA KARARI ALDI

Bunun yanı sıra, Instagram fenomeni olarak tanınan Gönül ve Emrah Şahan çifti de "Şahangiller" markasıyla güzellik sektörüne giriş yapmışlardı. Şahangiller çifti son günlerde peş peşe gelen güzellik merkezi skandallarından sonra bu kararlarından vazgeçtiklerini açıkladılar. Çift, 3,5 aylık deneme süresinin ardından sektörün zorluklarını anladıklarını ve bu işi iyi yapanları takdir ettiklerini ifade ettiler.

şahangiller 2

“BİZ BU TİCARET İŞİNİ BECEREMEDİK”

Şahangiller açıklamasında, "Arkadaşlar sizler de fark etmişsinizdir 1 aydır güzellik salonu ile alakalı paylaşım yapmıyoruz. Biz de herkes gibi yüksek ciro yapan güzellik merkezlerini görüp bir hevesle bu ise atılmak istedik. Ama maddi gücümüz elvermediğinden yatırımcımız ile böyle bir projeye girdik. Ama maalesef 3,5 ay boyunca bu sektörde böyle paraların kazanılmasının çok zor olduğunu görüp sektöre tam manasıyla giremeden çıkmış olduk.Bu süre içerisinde franchise isteyenler de oldu fakat daha biz kendi şubemizi kalkındıramamışken franchise vermek mantıksız diyerek kimseyi de sektöre sokmadık. İşi hakkıyla yapan bir sürü tanıdığımız var. Herkesi aynı kefeye koymamak lazım tabi ama biz bu ticaret işini beceremedik. Şu an tek Şahangiller Kokoreç ve Hopylol Kozmetik işlerimize yoğunlaşacağız. Çok soran olduğu için toplu cevap vermek istedik." ifadelerine yer verdi.

sahangiller5

ŞAHANGİLLER KİMDİR? GÖNÜL ŞAHAN VE EMRAH ŞAHAN KİMDİR?

Gönül Şahan ve Emrah Şahan, Türkiye'de sosyal medya fenomeni olarak tanınan ve Şahangiller olarak bilinen bir ailedir. Gönül Şahan, 1986 doğumlu olup 37 yaşındadır, aslen Trabzonludur. Emrah Şahan ise 1986 doğumlu olup 35 yaşındadır ve aslen Ankaralıdır. Gönül Şahan, Ankara'da eğitim hayatına başlamış ve liseyi tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Ev Ekonomisi bölümünü bitirmiştir. Emrah Şahan ise Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde Tarım Makineleri Mühendisliği bölümünü tamamlamıştır. Şahangiller çifti aynı üniversitede tanışmışlardır. İkilinin birbirlerine aşık olduktan sonra evlenerek 6 Ekim 2012 tarihinde resmi olarak bir çift olmuşlardır.

şahangiller 5
Şahangiller ailesi, özellikle sosyal medya platformlarında paylaştıkları kısa videolarla dikkat çekmektedir. İnstagram ve Vine gibi uygulamalarda popülerlik kazanmışlardır. Videolarında aile ilişkilerine ve günlük hayata dair samimi ve neşeli anlarını paylaşmaktadırlar.
Ayrıca, Şahangiller ailesi "Maşa ile Koca Ayı 2: Sonsuz Arkadaşlık" adlı animasyon filminde rol almışlardır. Diğer fenomenlerle birlikte filmde yer almışlardır.
şahangiller 3

Editör: Zeynep Baş