Adana'da gerçekleştirilen "sahte avukat" soruşturması kapsamında tutuklanan kadının, 4 kişiyi 3 milyon lira dolandırdığı iddia ediliyor.

YENİ BİLGİLER ORTAYA ÇIKTI

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma, 23 Mart'ta 37 yaşındaki Betül S'nin gözaltına alınıp tutuklanmasıyla yeni gelişmelere sahne oldu. Betül S'nin, kendisini avukat olarak tanıtıp vatandaşları dolandırdığı iddiasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı.

Sahte Avukat Betul S 25032024 2

SAHTE AVUKATIN GEÇMİŞİ

Betül S'nin, emniyet kayıtlarında 7 suç kaydının bulunduğu öğrenildi. Şüphelinin, bazı kişilere icra avukatı ve bir kamu kurumunun avukatı olarak tanıtıldığı belirtildi.

MAĞDURLARIN GÜVENİNİ KAZANMA VAADİ

Şüphelinin, mağdurların güvenini kazanarak kamu arazilerinin 49 yıllığına kiralanması ve icralık araçların alımı konularında yardım vaadiyle 4 kişiyi 3 milyon lira dolandırdığı iddia ediliyor.

Sahteavukat6

OPERASYON VE ELE GEÇİRİLEN DELİLLER

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Adana Adalet Sarayı içerisinde sahte avukatlık yaptığı öne sürülen Betül S'yi 23 Mart'ta gözaltına almıştı. Polis, şüphelinin ikametinde sahte avukat kimliği, avukat cübbesi, ruhsatsız tabanca ve adli evraklar ele geçirmişti. Ayrıca, Betül S'nin avukat cübbesiyle adliyede çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaştığı da tespit edilmişti.

Sahteavukat3

SUÇLAMALAR VE TUTUKLAMA

Betül S, "nitelikli dolandırıcılık", "kamu görevini usulsüz olarak üstlenme", "resmi belgede sahtecilik" ve "özel işaret ve kıyafetlerin usulsüz kullanılması" suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Soruşturma ise detaylı bir şekilde devam ediyor.

Editör: Mevlüt Peker