İş arama sitesine girdi, doktorları tuzağa çekti. Sahte diplomayla kendisini dahiliye uzmanı olarak tanıtan dolandırıcı, özel hastane açma vaadiyle gerçek doktorlara büyük bir vurgun yaptı...

Edinilen bilgiye göre, Ankara'da bir iş arama sitesinde açtığı profilde kendisini doktor olarak gösteren dolandırıcı, hazırladığı sahte diploma ile kendisini dahiliye uzmanı olarak tanıttı. Burada gerçek doktorlarla iletişim kurmaya başlayan sahte doktor, planını işlemeye başladı.

doktor hekim hastane pixabay

ÖZEL HASTANE AÇMA TEKLİFİ YAPTI

Zaman içerisinde sohbetlerle gerçek doktorlarla arkadaş olan dolandırıcı sahte doktor, bir özel hastane açmayı düşündüğünü fakat maliyet nedeniyle yapamadığını söyledi. Ardından konuştuğu doktorlara özel hastaneyi birlikte açma teklifi yaptı.

DEVRALMA GÖRÜŞMESİ İÇİN GİTTİ BİR DAHA ULAŞILAMADI

Sahte doktorun özel hastane yalanına inanan 5 doktor, ortaklık için 1'er milyon lira ortaya koydu. Ancak para iadesinin ardından işler ters gitmeye başladı. Sahte doktor, İstanbul'daki bir özel hastaneyi devralma görüşmesi için Ankara'dan İstanbul'a gitti. Ancak aradan geçen süre içerisinde kendisinden haber alamayan doktorlar, şüphelenerek sözde ortaklarını aradı. Ulaşılamayan sahte doktorun 5 doktordan aldığı 5 milyon lirayla kayıplara karıştığı ortaya çıktı.

doktor hekim hastane pixabay 1

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Şikayet üzerine yapılan çalışmalarda sahte doktor, polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı. İfadesinde kimseden zorla para almadığını, diğer doktorların kendisine ortaklık teklif ettiğini ileri süren sahte doktor, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

doktor hekim hastane pexels

Editör: Site Yönetim