Bursa'da WhatsApp üzerinden sahte genç kız profili oluşturarak 4 kişiyi toplam 429 bin lira dolandıran çetenin 9 üyesi tutuklandı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, C.Y. (61), A.T. (25), Y.A. (36) ve M.U. (40) isimli şahısların, sahte profillerle kendilerini savcı, avukat gibi tanıtarak vatandaşları dolandırmalarının ardından harekete geçti.

Bursa Sahte Genc Kiz Profili Cetesi 27062024 Iha2

SAHTE PROFİLLER VE TEHDİT MESAJLARI

Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, dolandırıcıların önce sahte kız profilleri açarak kurbanlarına "Numaranızı rehberime kaydetmişim, hatırlayamadım? Kimsiniz?" şeklinde mesaj attığı belirlendi. Çete üyeleri, daha sonra kendilerini genç kızın babası olarak tanıtıp telefondaki kişileri tehdit etti. Başka bir çete üyesi ise kendini avukat, uzlaştırmacı ya da savcı olarak tanıttı. Bu şekilde 4 kişiden toplam 609 bin lira dolandırıldı.

Bursa Sahte Genc Kiz Profili Cetesi 27062024 Iha3

8 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri yakalamak için Mersin, Şanlıurfa, Van, Bingöl, Hakkari, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere 8 ilde 11 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucu 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda 14 adet cep telefonu ve sim kartı, 44 adet kredi ve hesap kartı, flash bellek, hafıza kartları, 1 adet silah şarjörü ile 9 mm çapında fişek ele geçirildi.

Bursa Sahte Genc Kiz Profili Cetesi 27062024 Iha4

TUTUKLAMA VE CEZAEVİ

Emniyetteki sorguları tamamlanan çete üyelerinden 7'si Bursa'da adliyeye sevk edilirken, A.K. Hakkari'de, Y.B. ise Bingöl'de adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen çete üyelerinin tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi.