Ekran Haber'in edindiği bilgiye göre, Kahramanmaraş'ta yaşayan O.K.'yı arayan kişiler kendilerini hakim ve savcı olarak tanıttı. Adının terör örgütlerine finansman sağladığı yalanını da ortaya atan dolandırıcılar O.K.'dan para talep ederek Şanlıurfa'ya getirmelerini istedi.

Dolandırıcıların yalanlarına inanan O.K., Kahramanmaraş'tan Şanlıurfa'ya gelerek burada tanımadığı iki erkek ve bir kadına; 58 bin 400 lira nakit para, 52 adet cumhuriyet altını, 29 adet gram altın, 3 adet çeyrek altın olmak üzere toplamda 750 bin lira nakit ve ziynet eşyasını teslim etti. Bir süre sonra şüphelilere ulaşamayan O.K., dolandırıldığını anlayarak jandarmaya şikayette bulundu.

JANDARMA KISA SÜREDE YAKALADI

Bunun üzerine harekete geçen Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Eyyübiye İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT dedektifleri faillerin tespiti ve yakalanması için çalışma başlattı. Araştırma sonucu şüphelileri kısa sürede tespit ederek aracı takibe alan ekipler, operasyon düzenledi. Durdurulan araçta yapılan aramalarda dolandırdıkları vatandaştan aldıkları; 58 bin 400 lira nakit para, 52 adet cumhuriyet altını, 29 adet gram altın, 3 adet çeyrek altın haricinde ruhsatsız tabanca ile farklı miktarlarda esrar ve metamfetamin maddesi ele geçirildi.

sanliurfa dolandiricilik operasyonu 2

ZİYNET EŞYALAR ELE GEÇİRİLDİ

Yakalanan şüpheliler K.Ç., S.A. ve R.Ç. gözaltına alınırken araçta yapılan aramalarda ele geçen para ve ziynet eşyaları mağdura teslim edildi.

sanliurfa dolandiricilik operasyonu 3

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Editör: Site Yönetim