Ekol Haber’den Ozan Barış Erim’in özel haberine göre, oyuncu Kosta Kortidis’in mahkeme kararıyla kısıtlılığı bulunan ve yaklaşık 7 yıldır Balıklı Rum Hastanesi’nde yatan annesinden vekaletname alan Yavuz A. isimli kişinin tüm parasını banka hesabından çektiği ortaya çıktı. Olayın hastane çalışanlarının Kortidis’i arayarak, bir kişinin sürekli hastaneye geldiğini, Kortidis’in annesinin kimliğini ve umumi vekaletnamesini aldığını bildirmesi ile belli olduğu öğrenildi. Hastaneden gelen telefon üzerine konuyu araştıran Kortidis, Yavuz A. isimli şüphelinin yaklaşık 2 yıldır annesinin hesabına yatan ölüm aylığı ve emekli maaşını çektiğini öğrendi. 

HESAPTAN 210 BİN TL ÇEKTİ

Bunun üzerine Yavuz A. isimli şüpheliden şikayetçi olan Kortidis, annesi ile ilgili mahkemeye başvurarak vasilik davası açtı. Kortidis, annesinin hesap dökümlerini incelediğinde Yavuz A. isimli şüphelinin annesinin hesabından 210 bin TL çektiğini öğrendi. Kortidis’in vasilik kararı almasından sonra Yavuz A. isimli şüpheli, sahte bir vekaletname ile para çekmeye devam etti. Yavuz A.’nın dikkat çekmemek için para çekme işlemini her ay başka bir banka şubesinden yaptığı bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine Kortidis’in şüpheli hakkında tekrar şikayetçi olduğu öğrenildi. 

BANKADAN KAÇTI

Son olarak Yavuz A. elindeki sahte vekaletname ile para çekmek için banka şubesine gitti. Banka çalışanları vekaletnamenin geçersiz olduğunu ve yapılmak istenen işlemin kanunsuz olduğunu söyleyince Yavuz A.’nın bankadan kaçtığı ortaya çıktı. Bunun üzerine banka çalışanları Kosta Kortidis’e haber verdi. Bunun üzerine annesinin hesap dökümlerini çıkaran Kortidis’in, Yavuz A. isimli şüpheliden tekrar şikayetçi olduğu öğrenildi.

Editör: Ozan Barış Erim