Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayının C Kapısı önündeki polis kontrol noktasına yönelik silahlı saldırı girişimi olmuş, olayda 1 vatandaş hayatını kaybederken, 3'ü polis memuru olmak üzere 5 kişi yaralanmıştı. Biri kadın iki saldırgan ise polis tarafından etkisiz hale getirilmişti. Olayın ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Adalet Sarayına geldi. Bakan Tunç'u, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz tarafından karşılandı. Başsavcı Yılmaz, Bakan Tunç'a yaşanan olay ile ilgili bilgileri aktardı.

BAKAN YERLİKAYA SALDIRININ DETAYLARINI PAYLAŞMIŞTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün saat 11.46'da İstanbul Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki kontrol noktasına saldırı girişiminde bulunulduğunu açıkladı. 1'i kadın, 1'i erkek 2 saldırganın ölü ele geçirildiğini aktaran Yerlikaya, 3'ü polis memuru olmak üzere 6 kişinin de yaralandığını kaydetti. Yerlikaya, etkisiz hale getirilen E.Y. ve P.B adlı teröristlerin DHKP/C terör örgütüne üye olduklarının tespit edildiğini duyurdu.

BAKAN TUNÇ ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NE GELDİ

Saldırı girişiminin ardından Bakan Tunç, Çağlayan Adliyesi'ne geldi. Girişte adliyedekilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bakan Tunç'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bugün sabah bir terör saldırısı girişimi oldu. Hain terör saldırısını gerçekleştiren teröristleri lanetliyorum.
Adalet Sarayı'nın önce D Kapısından girmek isteyen 2 terörist polislerin GBT kontrolü sırasında terörist oldukları anlaşılınca kaçmak istiyorlar. D Kapısından kaçıp C Kapısına geliyorlar ve polislerimizle girilen çatışma neticesinde etkisiz hale getirilip öldürüyorlar."

1 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

"O çatışma sırasında 4 vatandaşımız yaralandı. Bir kadın vatandaşımız hastanede vefat etti. 3 polisimiz yaralandı. Yaralı polislerimizin ve vatandaşlarımızın sağlık durumları iyi, hastanede tedavi altındalar. Burada daha önce de bir terör girişimi olmuştu, Cumhuriyet Savcımız Selim Kiraz odasında şehit edilmişti. Bugün de belki aynı hain emellerini gerçekleştirmek isteyen hain teröristler etkisiz hale getirildi."

SELİM KİRAZ'IN KATİLİYLE AKRABALIK İDDİASI

"Bir akrabalık bağı tespit edilemedi. Bahsettiğiniz, etkisiz hale getirilen erkek terörist 2004'te silahlı terör örgütü üyeliğinden 15 yıl cezaevinde cezası infaz edilmiş. Kadın terörist de yine terör örgütü üyeliğinden davası Yargıtay'da devam eden biri. O da 4 yıl 2 ay cezaevinde tutuklu kalan biri. Ablasının ya da kardeşinin aynı terör örgütü üyeliğinden bu adliyede duruşması söz konusuydu."

Editör: Meltem Kaya Sapmaz