Ekran Haber’den Dilek Yaman Demir’in özel haberine göre, 6 Şubat günü İstanbul Adalet Sarayının C Kapısı önündeki polis noktasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu olay yerinde çatışma çıktı. Olayda 3’ü polis 5 kişi yaralanırken, 2 saldırgan etkisiz hale getirildi. 1 vatandaş isabet eden kurşun sonrası hayatını kaybetti. Saldırganların terör örgütü DHKP-C üyesi Pınar Birkoç ve Emrah Yayla olduğu tespit edildi. Pınar Birkoç'un ablası Necmiye Birkoç'un, aynı gün İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılandığı için hakim karşısına çıkacağı, bu yüzden ikilinin eylem yaptığı belirlendi. 

HEDEF O MAHKEMENİN HEYETİYDİ

İddiaya göre teröristlerin yanlarında getirdiği bir torba dolusu plastik kelepçeyle terörist Pınar Birkoç’un ablasının yargılandığı mahkeme heyetini alıkoyup, iki terörist pazarlık yapacaktı.

TEM’DEN KRİTİK HAMLE

Terörle mücadele ekipleri Ağır Ceza Mahkemesi kapısında yerlerini aldı. Ardından yargılamaya katılan izleyicileri gözaltına aldı. Duruşma salonunda Pınar Birkoç’un ablası Nevin Birkoç’un salonda olduğunu fark edildi. Gözaltına alınanların cep telefonlarına da el konularak saldırıyla ilişiklerinin bulunup bulunmadığı incelenirken, olayla ilgili ifadeleri alındı.

TERÖRİSTİN KARDEŞİNİ GÖZALTINA ALDIRDI

Diğer iki erkek izleyicinin de DHKP-C üyeliği suçundan yargılandıkları belirlendi. Terörle mücadele ekiplerinin duruşma devam ederken saldırının gerçekleşmesinden hemen sonra salondaki izleyicileri gözaltına aldırmasıyla olası bir felaketin de önüne geçilmiş oldu.

OLASI KANLI BİR EYLEMİ DE ÖNLEDİ

Gözaltına alındıktan sonra Pınar Birkoç’un öldüğünü öğrendikleri için duruşmanın ardından adliye içinde yapacakları olası kanlı bir eylem de önlenmiş oldu.

Editör: Ozan Barış Erim