Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci'nin değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde hava durumu önemli değişiklikler gösterecek. Uzman Özdemirci, gelecek hafta için hava tahminlerini detaylandırdı.

Havalar Isiniyor 05052024 1

GECE SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR, ZİRAİ DON UYARISI

Özdemirci'ye göre, ülkenin iç kesimlerinde gece sıcaklıkları önemli ölçüde düşecek. Ankara'da gece sıcaklıklarının 2 dereceye kadar düşmesi beklenirken, bazı ilçelerde ve yüksek kesimlerde sıcaklıkların eksi derecelere düşmesi öngörülüyor. Vatandaşlar, zirai don riskine karşı uyarıldı.

Istanbul Sicak Hava 05052024 1

DOĞU BÖLGELERİNDE YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

Özdemirci, hafta başından itibaren doğu bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını belirtti. Yarın Van ve Erzincan dışındaki illerde yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Hakkari, Şırnak, Batman, Siirt, Mardin ve Bingöl çevrelerinde Salı günü yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Istanbul Sicak Hava 05052024 2

BATI BÖLGELERİNDE HAVA AÇIK VE SICAKLIKLAR ARTIYOR

Uzmanın raporuna göre, Türkiye'nin batı bölgelerinde hafta boyunca parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıkların, Salı gününden itibaren batıdan başlayarak artacağı öngörülüyor.

Izmir Havalar Isiniyor 05052024 1

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE YAĞIŞ BEKLENMİYOR

İstanbul, Ankara ve İzmir'de önümüzdeki üç gün boyunca yağış beklenmiyor. Bu illerde genellikle parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak.

Izmir Havalar Isiniyor 05052024 2

YENİ YAĞIŞ SİSTEMİNE DİKKAT

Meteoroloji uzmanı Özdemirci, Cuma gününden sonra Türkiye'nin yeni bir yağış sistemine gireceğini ve hafta sonu ülke genelinde oldukça yağışlı bir hava koşulunun yaşanacağını belirtti. Bu durum, özellikle hafta sonu planları için dikkate alınması gereken bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Editör: Mevlüt Peker