Trdenyol Süper Lig'de diğer rakiplerine onlarca puan fark atan şampiyonluk adayları Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puan yarışı devam ediyor. Ligin 36. haftasına, Galatasaray ile arasında oluşan 6 puanlık farkla giren Fenerbahçe, Kayserispor'u 3-0'la geçerek umudunu sonraki haftalara taşıdı.

BATSHUAYI PERDEYİ AÇTI

Mücadeleye etkili başlayan sarı-lacivertliler, karşılaşmanın 18. dakikasında Michy Batshuayi'nin attığı golle 1-0 öne geçti.

İlk yarının son anlarında da baskısını arttıran Fenerbahçe, 43. dakikada Alexander Djiku'nun mükemmel golüyle durumu 2-0 yaptı ve takımlar soyunma odasına bu skorla gitti.

İkinci yarıya da oldukça etkili başlayan İsmail Kartal'ın öğrencileri, 59. dakikada Çağlar Söyüncü'nün golüyle durumu 3-0'a getirdi. Mücadelenin geri kalan anlarında başka gol olmadı ve maç bu skorla sona erdi.

Bats11

TARAFTARIN KISA SÜREN SEVİNCİ

Bu arada Ülker Stadı'ndaki maçta rakipleri Galatasaray'ın ilk golü yediği haberini alan taraftarlar, sevinç gösterisinde bulundu. Sarı-kırmızılıların 2-1 öne geçmesi sessizliğe neden olurken, Karagümrük'ün maçı 2-2'ye getirmesiyle taraftar bir kez daha sevindi. Ancak Galatasaray son dakikalarda bulduğu golle maçı 3-2 kazandı ve Ülker Stadı'ndaki taraftarın sevinci çok kısa sürdü.   

GALATASARAY PUAN FARKINI KORUYOR

Sarı-lacivertlilerin rakibi Galatasaray ise Olimpiyat Stadı'nda VavaCars Fatih Karagümrük ile aynı saatte karşılaştı. 

Maçı son dakikalarda bulduğu golle 3-2 galip bitiren sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe ile olan puan farkını korumayı ve son 2 haftaya avantajlı başlamayı bildi. 

Gs749

SON HAFTALARA SARKAN UMUT

Galatasaray ile Fenerbahçe, ligin 37. haftasında, Rams Park Stadı'nda kozlarını paylaşacak. Sarı-kırmızılıları yenmesi durumunda Fenerbahçe şampiyonluk umudunu, rakibinin kaybetmesini bekleyeceği ve kazanması gereken son haftaya taşıyacak. 

PUAN DURUMU ŞÖYLE:

1- Galatasaray: 36 maç - 99 puan

2- Fenerbahçe: 36 maç - 93 puan