Sandık görevlisi olma şartları neler? YSK sandık görevlisi başvuruları başladı mı? Nasıl Sandık görevlisi olunur? Milyonlarca seçmen, 31 Mart 2024 Pazar günü yeni belediye başkanları ve muhtarları belirlemek üzere sandık başına giderek oy verecek. Yerel seçimlerde sandık başında görev almak isteyen vatandaşlar da araştırmalara başladı. YSK sandık görevlisi olma şartları neler? Sandık görevlisi başvuruları başladı mı? Sandık görevlisi kaç TL alır? İşte detaylar..

Secmen Kaydi Sorgulama Ekrani Ysk 2024 Secmen Kaydi Sorgulama Tc Ile Nasil Yapilir 4Mart2024 1

NASIL SANDIK GÖREVLİSİ OLUNUR?

İki çeşit sandık görevlisi bulunur:

  • Bunlardan ilki olan sandık kurulu görevlisi, devlet memuru olanlardan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenmektedir.
  • İkincisi ise partilerin sandık görevlisi olacaktır. Seçime girecek olan siyasi partilerin sandık görevlileri için başvurular YSK'ye yapılır.

Secmen Kaydi Sorgulama Ekrani Ysk 2024 Secmen Kaydi Sorgulama Tc Ile Nasil Yapilir 4Mart2024 4

YSK SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURULARI BİTTİ Mİ?

Sandık görevlisi başvuruları, seçimde görev almak isteyenler tarafından araştırılıyor. 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında belediye başkanlığı ve mahalle muhtarlığı için oy kullanılacak.

Seçimlerde, 81 ilde kurulan sandıklarda binlerce kişi sandık görevlisi olarak yer alacak. Bu sebeple sandık görevlisi başvuru tarihleri ve başvuru tarihlerinin bitip bitmediği merak ediliyor.

Secmen Oy Sandik Ysk Secim Aa Arsiv

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sandık görevlisi başvuruları Yüksek Seçim Kurulu YSK tarafından yayımlanan seçim takvimine göre son olarak 24 Şubat Cumartesi gününe kadar seçim kurullarına gerçekleşti.

SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

Seçimde sandık başında görev almak isteyenler, sandık görevlisi başvuru şartları için seçim kurullarının duyurularını takip etmelidir.

  • Sandık görevlisi olmak için genel olarak şu şartlar aranmaktadır:
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olmamak
  • Herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmak

Secim Oy Secmen Sandik Aa Arsiv

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR KAÇ TL?

Sandık görevlisi kaç TL alır? Yerel seçimlerde görev alacak sandık görevlilerinin alacağı ücret merak ediliyor. Sandık görevlisi ücretleri memur maaş katsayısına göre hesaplanıyor. Buna göre, sandık kurulu başkanlarına 2.947 TL, sandık memurlarına 2.088 TL, partili üyelere 1.044 TL ve bina sorumlularına 2.936 TL ücret ödenmesi bekleniyor.

Editör: Nurseli Fırat