İstanbul'da düzenlenen "MAHZEN-27" adlı operasyonda, Interpol tarafından kırmızı ve sarı bültenle aranan Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov, dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın X sosyal medya hesabı @AliYerlikaya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Zharımbetov, Kazakistan tarafından dolandırıcılık suçundan kırmızı bültenle ve iki ayrı hırsızlık suçundan sarı bültenle aranıyordu.

Mahzen 27 Operasyonu 16042024 (2)

SUÇLULARA GEÇİT YOK

Bakan Yerlikaya, açıklamasında, Türkiye'nin huzurunu bozan uluslararası organize suç örgütlerine ve zehir tacirlerine nefes aldırmayacaklarını vurgulayarak, bu tür suçluların adalete teslim edileceğini belirtti. Yerlikaya, hangi büyüklükte ve hangi bülten ile aranırsa aransın, suçluların peşini bırakmayacaklarını ifade etti.

Mahzen 27 Operasyonu 16042024 (3)

OPERASYON DETAYLARI VE TEŞEKKÜRLER

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonunda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonu başarıyla gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik ederek, milletin dualarının ve desteğinin emniyet güçleriyle olduğunu dile getirdi.

Mahzen 27 Operasyonu 16042024 (4)

TÜRKİYE'NİN HUZURU İÇİN MÜCADELE DEVAM EDECEK

Bakan Yerlikaya, Türkiye'nin huzuru için suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğinin altını çizdi. Bu tür başarılı operasyonlar Türkiye'nin uluslararası alanda suçla mücadeledeki etkinliğini ortaya koyuyor.

Mahzen 27 Operasyonu 16042024 (5)

Editör: Mevlüt Peker