İkinci el araç ve konut alım satımında sıklıkla ziyaret edilen 'sahibinden.com'a artık ulaşılamıyor. Erişim sorunun nedeni ise ABD'li şirkete ödenmeyen domain kirası olarak gösteriliyor. Bugün itibariyle sahibinden sitesine ne yazık ki erişilemiyor.

"SUNUCU ERİŞİM SORUNU" UYARISI

Siteye tarayıcı üzerinden erişmeye çalışan kullanıcılar, "Bu siteye ulaşılamıyor www.sahibinden.com ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı." uyarısı ile karşılaşıyor. Mobill uygulama üzerinden giriş yapmaya çalışan kullanıcılar ise "Sunucu erişim sorunu" uyarısı ile karşılaşıyor.

DOMAİN KİRASI ÖDENMEYİNCE BOŞA DÜŞTÜ

Kullanıcılar 'sahibinden.com çöktü mü?' diye araştırma yaparken, iddialara göre ttp://sahibinden.com domaini yıllık dönem ödemesi gecikince boşa düştü. Sire domain hakkını Florida'dalı bir network şirketi Network Solutions LLC'e satmış 2025 yılına kadar sözleşme imzalamıştı.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Şirketin resmi Instagram hesabı üzerinden yapılan açıklamada, alan adı hizmeti sağlayan firma ile teknik bir sorun yaşandığı belirtildi bu yüzden erişim sağlanamadığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır. Sorunun en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmaları devam etmekte olup konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır."

BAŞKASI SATIN ALMADI

Şirketten yapılan ikinci açıklamada da sahibinden.com alan adının başkası tarafından alınmadığı duyuruldu. Sorunun kısa süre içerisinde çözüleceği belirtildi.

f-2

Editör: Şeyda Karaca