İstanbul Sarıyer'de yer alan İtalyan Santa Maria Kilisesi'nde Pazar ayini esnasında silahlı saldırı düzenlendi. Olayın 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edilmesi üzerine Santa Maria Kilisesi’ne onlarca polis ekibi ve sağlık ekibi sevk edildi.

Santa Maria Kilisesi 28012024 Iha1

Sarıyer, Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar günü ayini sırasında silahlı saldırı gerçekleştirildi. Kilisenin avlusunda, maskeli iki saldırganın ateş açması sonucu bir kişi ağır yaralandı. Bu trajik olay sırasında kilisede bulunan cemaat arasında büyük bir panik yaşandı.

Santa Maria Kilisesi 28012024 Iha2

ACİL MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Kurşunların hedefi olan kişi, olay yerine hızla ulaşan sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen ne yazık ki kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Sariyer Santa Maria Kilisesi 28012024 Aa (6)

GÜVENLİK GÜÇLERİ SALDIRGANLARI ARIYOR

Polis ekipleri, kilise çevresinde geniş bir güvenlik alanı oluşturarak incelemelere başladı. Olayın hemen ardından kaçan saldırganların yakalanması için yoğun bir çalışma yürütülüyor. Kilisenin ve çevresinin güvenliği, polis tarafından sıkı şekilde sağlanıyor.

Sariyer Santa Maria Kilisesi 28012024 Aa (5)

AK PARTİ: GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA YÜRÜTÜLÜYOR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir vatandaşımıza yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Güvenlik güçlerimiz konuyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir." açıklamasında bulundu.

Sariyer Santa Maria Kilisesi 28012024 Aa (4)

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ: SORUŞTURMA TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLÜYOR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "İstanbul Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir." açıklamasında bulundu.

Sariyer Santa Maria Kilisesi 28012024 Aa (3)

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ’DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Santa Maria Kilisesi'nde ayin sırasında bir kişiye yönelik silahlı saldırıyı kınadığını, olayın aydınlatılması için geniş çaplı soruşturma yürütüldüğünü bildirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir şahsa yapılan silahlı saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor, hayatını kaybeden şahsın ailesine başsağlığı diliyoruz. Güvenlik güçlerimiz olayın aydınlatılması ve faillerin adalet önünde hesap vermesi için geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir."

Sariyer Santa Maria Kilisesi 28012024 Aa (2)

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şöyle dedi: "Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında gerçekleştirilen alçak saldırıyı telin ediyor ve hayatını kaybeden vatandaşımızın yakınlarına ve dostlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğine, vatandaşlarımızın huzuruna kast edenlere bugüne kadar imkan vermedik bundan sonra da asla vermeyeceğiz."

Sariyer Santa Maria Kilisesi 28012024 Aa (1)DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'nde ayin esnasında yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum." dedi.

A A 20240128 33552117 33552113 S A R I Y E R D E K I S A N T A M A R I A K I L I S E S I N D E S I L A H L I S A L D I R I

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıyı kınayarak, "Vefat eden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizde böylesi provokatif şiddet olaylarının bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum."

A A 20240128 33552117 33552114 S A R I Y E R D E K I S A N T A M A R I A K I L I S E S I N D E S I L A H L I S A L D I R I

A A 20240128 33552117 33552115 S A R I Y E R D E K I S A N T A M A R I A K I L I S E S I N D E S I L A H L I S A L D I R I

A A 20240128 33552117 33552116 S A R I Y E R D E K I S A N T A M A R I A K I L I S E S I N D E S I L A H L I S A L D I R I