Bölücü terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı SDG’nin (Suriye Demokratik Güçleri) elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin, Türkiye’nin saldırıları ve İran destekli grupların İHA saldırılarından ötürü ABD'den “SDG’nin hava savunma yeteneklerinin artırılması” talebinde bulundu. Elebaşı Ferhat Abdi Şahin, "ABD'nin bölgeden çekilmeyeceğine dair güvence aldık." ifadelerini kullandı.

Ferhat Abdi Sahin 11022024 2

Abd Sdg 11022024 11

REURETS’A BEYANATTA BULUNDU

Bölücü terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye uzantısı SDG’nin (Suriye Demokratik Güçleri) "Mazlum Kobani" kod adlı elebaşı Ferhat Abdi Şahin, İngiliz haber ajansı Reuters'a beyanatta bulundu. 7 Ekim'de İsrail-Hamas arasında başlayan savaş sonrası İran yanlısı gruplar, Irak ve Suriye'de ABD üslerine yönelik yüzlerce saldırı düzenledi. Bu saldırılardan, ABD'nin desteklediği ve ismini SDG olarak değiştirdiği PKK’nın Suriye kolu da nasibini aldı. İran yanlısı gruplardan birinin düzenlediği son saldırıda 6 SDG’li terörist etkisiz hale geldi. Türkiye de bölücü terör örgütünün (BTÖ) petrol havzaları dahil olmak üzere çok sayıda kritik tesisini yerle bir etmişti.

Suriye Gucler Haritasi 11022024

Abd Sdg 11022024 9

ABD'DEN HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ İSTEDİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT’in operasyonları ile İran destekli grupların saldırılarından dert yanan teröristbaşı Ferhat Abdi Şahin, Suriye'nin doğusu ve kuzeyinde daha fazla hava savunmasına ihtiyaçlarının olduğunu bildirdi. ABD'den, SDG’nin hava savunma yeteneklerine destek verilmesini isteyen terör örgütü SDG, halihazırda büyük gelir elde ettikleri stratejik petrol sahaları ve yaklaşık 900 Amerikan askerinin bulunduğu alanlar dahil, Suriye'nin önemli bölümünü işgal altında tutuyor.

Ferhat Abdi Sahin 11022024 1

Abd Sdg 11022024 5

"ABD’DEN 'ÇEKİLMEYECEĞİZ' GÜVENCESİ ALDIK"

Amerikan güçlerinin bölgeden çekilme olasılığına dair söylentileri değerlendiren teröristbaşı Ferhat Abdi Şahin, Beyaz Saray, Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığından bölgedeki Amerikan kuvvetlerinin çekilmeyeceği, varlıklarını devam ettirecekleri yönünde güvence aldıklarını dile getirdi.

Abd Sdg 11022024 6

Abd Sdg 11022024 4

Editör: Mevlüt Peker