Futbol dünyasının ünlü isimleri bir bir dolandırıldıkları iddiasıyla şikayetlerde bulununca şoke eden saadet zinciri ortaya çıktı. Ünlü futbolcuları, Fatih Terim’in adını kullanarak, yatırım ve yüksek kar vaadiyle kandıran banka müdür Seçil Erzan’ın binlerce dolarla kaçtığı iddia edildi.

İŞ ADAMINI DA DOLANDIRMIŞ

Tutuklanan Erzan’ın dolandırıcılıkla suçlandığı dava devam ederken, bir mağdur daha ortaya çıktı. İş adamı M.Z.’de Erzan’a binlerce dolar kaptırdığını söyleyerek şikayetçi oldu. M.Z.’nin Erzan’a verdiği paralar dudak uçuklatırken, savcılık ifadesine ise Ekran Haber ulaştı. Erzan’ın bulunduğu bankaya yatırımları ile ilgili sık sık gittiğini söyleyen M.Z. daha önce banka şube müdürü Erzan ile muhabbetleri olmadığını, bir gün kendisini odasına davet ederek yüksek karlı bir yatırım fonundan bahsettiğini anlattı. 

PARAYI ALDI İZİNİ KAYBETTİRDİ

İddiaya göre Erzan, Fatih Terim’in de bu fona yatırım yaptığını söyleyerek iş adamını kandırmıştı. Erzan’a değerlendirmesi için 2 milyon dolar getiren, M.Z., karşılığında 1 milyon dolarlık karla beraber 3 milyon dolar alacaktı. Ancak parayı verdikten sonra bir daha Erzan’a ulaşamadı. 
 
YÜKSEK KAR VADDEDİYORDU

İfadesinde bankanın önemli bir müşterisi olduğunu söyleyen M.Z. Erzan’la tanışmasını şöyle anlattı:

“Çalışanlarla sohbet ederken müdür hanım beni odasına çağırdı. Odasına girdiğimde bana oldukça yakın davrandı. Kısa bir havadan sudan sohbet ettik. Sohbetin devamında bana, ‘Para kazanmak eskisi gibi değil kolaylaştı, bütün iş adamları özel fon hesapları açtırmakta veya açılan hesaba dahil olmakta’ dedi. Örnek olarak Fatih Terim'in özel fonuna 2 milyon dolar yatırırsam 45 gün sonra %20 kâr alacağımı, ama bu bilginin çok gizli olduğunu söyledi. Müdür Hanıma göre banka bünyesinde Fatih Terim'in özel bir fonu bulunmaktaydı. Diğer bankalarda da olduğu üzere tek kişilik fonlar olduğunu bildiğimden bu bilgi beni şaşırtmadı. Ancak fonun vadettiği kâr miktarı gerçekten dikkat çekici oranda yüksekti. Tek kişilik fonların da yüksek kârlı olabileceğini biliyordum. Erzan, Fatih Terim'in fonunun kâr dağıtabilmesi için açıkta kalan meblağı tamamlayabilirsem vadeden bu kârı alabileceğimi ifade etti.” 

GÜVEN SAĞLAMAK İÇİN FATİH TERİM’İN FONU OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Ancak M.Z. uzun zamandır yatırım sektöründeydi ve şüpheleri vardı. Erzan ise fon için M.Z.’yi teşvik ediyordu. Onlarca furbolcunun kandırıldığı sistem kusursuz işliyordu, M.Z., Erzan’ın ikna edici konuşmalarını şöyle aktardı:

“Bu tür finansal araçların çok kârlı, riskli olmayan araçlar olduğunu, Fatih Terim'i herkesin tanıdığını, Türkiye'de bilinen ve güvenilir birisi olduğunu beni ikna etmek için uzun uzun anlattı. Bu fona sadece Fatih Terim'in para yatırabildiğini ama ailesinin de fona Fatih Terim üzerinden para yatırabildiğini söyledi. Buna örnek olarak Nur Erkasap'ı gösterdi. Nur Erkasap'ın, Terim'in yıllarca asistan koçluğunu yapan Müfit Erkasap'ın eşi olduğunu söyledi. Söylediğine göre Terim ve Erkasap'ın malvarlığını da eşleri Fulya Terim ve Nur Erkasap yönetiyordu. Beni Nur Erkasap ile görüştürebileceğini söyledi ve telefon numarasını verdi. Nur Erkasap'ı aradım. Kendisi ile ertesi gün şubede müdür Erzan'in odasında buluşmak üzere sözleştik. 

seçill erzan

ÇANTA O KADAR AĞIRDIKİ TAŞIYAMADI

Ancak o sırada hemen verebileceğim nakit para miktarı 1.525 milyon dolardı. Erzan kabul etti. ‘Parayı kesinlikle getirmen gerekir yoksa benim hakkımda soruşturma açarlar, çünkü ben şimdi talimat vereceğim’ dedi. Ardından Fatih Terim'in fonunun tamamlandığını ve işlemin kestirilmesi talimatını verdi. 31 Ocak 2023'de yanımda getirdiğim paranın üzerine şubeden çektiğim parayı ekleyerek 1.525 milyon dolar para dolu çantayı Nur Erkasap'ın huzurunda müdür Erzan'a verdim. Ancak çanta çok ağırdı. Ben bile o çantayı üst kata çıkarırken zorlandım. Erzan da bu paranın Fatih Terim fonuna bankanın nakit yönetim merkezinden ayrılacağını ve kendisinin oraya götürmesi gerektiğini söyledi. Ama çanta çok ağırdı. Bu sebeple arabaya kadar benim taşımamı istedi. Ben de Seçil Erzan'ın gösterdiği arabaya götürdüm ve koydum. Yanımızda Nur Erkasap da vardı. Bu sırada beni şubeye aracı ile getiren Bige Vardar para dolu çantanın arabaya konulma anına şahit olmuştur”

KALAN TUTAR İÇİN TEKRAR ARADI

M.Z. kalan 500 bin dolar için Erzan’ın kendisini tekrar aradığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: 

Erzan bana, 500 bin dolar daha vererek kalanı tamamlarsam bu sefer Fatih Terim fonundan bana %35 kar payı ayarlayabileceğini, bu durumda sadece vadenin 8 Mart değil, 9 Mart olacağını söyledi.  Ben de kalan parayı Erzan'a verdim. Ancak, bu parayı nakit yönetim merkezine götüreceğini, nakit merkezine bugün gideceğini, parayı kendisinin taşımak istemediğini, ofisime Nur Erkasap ile gelerek parayı alabileceğini söyledi. 

PARALARIN BANKAYA VERİLDİĞİNİ SANIYORDU

Ben de parayı alıp ofisime gittim. Öğleden sonra ofisime Nur Erkasap ile geldi, parayı aldı ve gitti. Önceki gün parayı koyduğum aynı araba ile geldiler. Ben nakit yönetim merkezine gittiğini düşünüyordum. 2.025 milyon doları bankaya bu şekilde verdim. Daha doğrusu ben bankaya verdiğimi zannediyordum. Aynı gün Erzan beni arayarak yine para yatırmamı tavsiye etti. 

FATİHTERİMİN İFADESİ ORTAYA CIKTI

ÖDEMELER VAADESİNİ GEÇTİ AMA PARA GELMEDİ 

Söylediğine göre bu sefer yatıracağım paranın vadesi sadece 4 gündü. Bana EUROBOND hesabımı görüntülediğini, oradaki parayı bozmamı istedi. Hatta kredi almamı ya da KKM hesaplarımı bozmamı tavsiye etti. Ne EUROBOND'un ne de KKM'nin Fatih Terim fonu kadar kâr veremeyeceğini söyledi. Israrları neticesinde ‘EUROBOND’larımın bir kısmını sattım. Bu satıştan elde ettiğim 300 bin doları çektim. Ertesi gün çektiğim 300 bin doları yanımda getirdiğim 395 bin dolara ekleyerek Erzan'a verdim. Bu ödemenin bana geri ödeme vadesi 10 Şubat olacaktı ama bana bu vadede para ödemedi. Beni oyalamak için Erzan, bana bir gazete küpürü göndererek yılda %2 binin üzerinde kâr getiren fonun benim para yatırdığım Fatih Terim fonu olduğuna dair mesajlar gönderdi. 

GÖZÜNÜ KKM HESAPLARINA DİKTİ

14 Şubat günü geldiğinde artık şirketimin ödemesi için paraya ihtiyacım vardı. 10 Şubat’ta vadeli ödememi istedim. Erzan'dan ısrarlarla sadece 400 bin dolar alabildim ve o gün o para ile şirketimin işini gördüm. Ancak bana para ödemiş olmanın yarattığı bir sahte güven duygusu ile benden tekrar 400 bin dolar istedi. Ancak o kadar nakit param yoktu. Erzan ısrarla bana KKM hesaplarımı da bildiğinden, o hesapları bozmamı istedi. Güya bu para için 17 Şubat'ta bana anapara ödemesi yapabilecekti. Ben de KKM hesaplarımı bozdurdum. 400 bin dolar olarak 17 Şubat 2023 tarihinde Erzan'a verdim. O tarihten sonra defalarca paranın akıbetini ona sordum. Beni hep geçiştirdi. Hatta 9 Mart 2023 vade günü geldiğinde de bana ödeme yapmadı. Beni uzun süre oyaladı. En son 11 Nisan 2023 günü ödememin yapılacağını bana söyledi. 

ÖDEMELER GELMEYİNCE GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Ancak o tarihe yaklaşırken kendisine ulaşamadım. En son 11 Nisan 2023'de şubeye gittiğimde şubenin teftişten geçtiğini söylediler bana. Aynı gün Nur Erkasap'ı aradım ve o da müdür Seçil Erzan'ın göz altında olduğunu söyledi. O güne kadar müdür Erzan'ın bana anlattığı Fatih Terim fonunun gerçek olduğuna inanıyordum, çünkü beni sözleri ile inandırdı. 

GİZLİLİK NEDENİYLE BELGELENDİREMEDİ

Bana söylediği sözlerin tamamının yalan olduğu ortaya çıktı. O gün benim bankaya Fatih Terim'e verilmek üzere ödediğim tüm parayı zimmetine geçirdiğini öğrendim. Şube müdürü Erzan'dan ve suç işleyen bu şahsı oraya müdür tayin edenlerden, kontrol ve denetlemeyenlerden, kısacası sorumlulardan şikayetçiyim. Bu ödemeler için şüpheliden dekont vb. gibi belge almadım. Özel fon kurmanın amacı, birincisi yatırımcı gizliliği, bu fonların içinde bulunan tutar, fonun yöneticisi, tam yetkili aracı kurum, bu bilgiler TEFAS'ta yazar. Ancak fon yatırımcısının adı geçmez. O gizlidir. Görünmez. Bu fonların katılım payları da herhangi bir pay piyasasında işlem görmez. Dolayısıyla, bu fonlara yalnızca fon sahipleri para ekleyip para çekebilir. Ben de oluşturulmuş bu fona müdür Erzan'ın yarattığını düşündüğüm bir fırsat yolu ile pata yatırdığımı düşünüyordum. Haliyle bu sadece fon sahibinin müsaadesi ile gerçekleşebilecek bir şey. Yatırımcısı gizli olan bir fona dışarıdan benim yatırdığım paraya dekont verilmesi zaten mümkün olmazdı. Verseler idi ben zaten şaşırırdım.

BİR SÜRE OLANLARA İNANAMADI

Erzan’ın gözaltında olduğunu ve dolandırıldığı öğrenen M.K. bir süre olanlara inanamadığını ve bankanın genel müdürlüğüne gittiğini söyledi.

Burada başından geçenleri ise şöyle aktardı:

“Esentepe de bulunan genel müdürlüğe gittim. Beni kapıda karşıladılar, alt katlarda penceresiz bir odaya aldılar. Ben bu esnada aileme bu konuyu nasıl açıklayacağımı düşünüyordum. 3 kişi geldi, olayı dinlediler ve aralarından birisi olayı duyduktan sonra "benim kalkmam lazım" dedi, ben bahse konu görüşmelerde Çiftlik Bank ibaresini kullanıp kullanmadığımı hatırlamıyorum çünkü oraya gittiğimde çok, panik ve travma halindeydim. Ben dolandırıldığımdan bahsetmeye çalışıyordum. Ben paramı yoldan geçen bir şahsa kaptırmadım, büyük bir bankanın Şube Müdürü Seçil Erzan isimli şahsa kaptırdım.

Benim paraları çanta ile taşımamın sebebi Seçil Erzan isimli şahsın benden rica etmesidir. Benim paraları dışarıda vermemin sebebi Seçil Erzan isimli şahsın ödemeleri bu şekilde istemesidir. Ben hep Seçil Erzan’ın ricası doğrultusunda kendi teslim ettiğim para çantalarını yardım amaçlı taşıdım. Bankanın Ön İnceleme Raporuna kesinlikle katılmıyorum. 

Banka görevlileri ile görüşme esnasında sorgu havasında benden açıklama yapmamı istediler. Ödediğim tutarların içerisinde ailemin parası da vardı, tüm parayı yatırım için yatırdım.Toplam 2.720 milyon dolar parayı elden teslim ettim. Ödemeler hep banka içerisindeydi. Bahse konu görüşme kayıtlarını dinledim ve okudum, görüşmelerdeki erkek şahıs kesinlikle ben değilim ben kendimi hiçbir zaman banka çalışanı olarak tanıtmadım, 

SEÇİL ERZAN M.Z.’Yİ SUÇLADI

Onlarca kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan ise M.Z.’nin suçlamalarına yönelik ifadesinde, toplam 2.200 dolar para aldığını 400 bin dolarını ödediğini kalanı ödemddiğini doğruladı.

BANKANIN İNCELEME RAPORUNDA NE ÇIKTI?

Denizbank İnceleme Raporunda ise M.Z. hakkında yapılan incelemede, şu ifadelere yer verildi:

"M.Z., tarafımıza ilettiği beyanlarında olayın banka dışında gerçekleştiğinin farkında olduğunu ve hatta buna istinaden kendisini güvence altına alabilmek için Seçil Erzan'dan iki adet senet aldığını ifade etmiştir. SPK 3 ileri düzey lisansına sahip olduğunu belirten M.Z., işlemlerin bankacılık sisteminde olması halinde yatırımının güvence altında olacağını bilebilecek kapasitede bir şahıs olduğundan aldığı senet ile muhatabının tamamen Seçil Erzan olduğunu göstermiştir. Nitekim banka sistemi içerisinde Bankada işlem yapan müşterilere bankacılar ya da şube müdürleri tarafından şahsen imzalanmış bono ya da herhangi bir senet ve benzeri verilmemektedir. Banka, dekont ya da hesap cüzdanı vermektedir. İddia sahibi Seçil Erzan'dan Seçil Erzan'ın borçlu olduğu senet almış olması tek başına iddia sahibinin yaptığı işlemlerin banka sistemi dışında olduğunu gayet açık bir şekilde bildiğini göstermektedir. Ve hatta Seçil Erzan'a ihtiyacı olan paraya ulaşabilmesi için yardım etmesi müşterinin işlemlerin tamamen banka dışında olduğunu bildiğini açıkça göstermektedir."