secil-erzan-23122023-1

Dilek Yaman Demir- Ceyda Bıyıklıoğlu

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu toplam 21 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Seçil Erzan, Hakim karşısında ifade vedi. Seçil Erzan şu sözleri kullandı; "2011 Aralık tarihinde Florya şubeye geçtiğimde kaybettiğim parayı yerine koymam gerekiyordu. 2011 de şans eseri Çorlu’da tanıdığım Metin Taş’ı gördüm. Ben ona durumu anlattım, o ihtiyacı olan 100 bin liraydı o 70 bin lira alıyordu 30 bini bana veriyordu faktoringin masraflarınıda ben ödüyordum. Ben faktoring yapacağıma dair bşy söylemedim onunla konuşurken bana yardımcı olacağını söylemişti. Ben erkek kardeşimin adınada kredi çektim. Taksitlerinide ben ödedim. Babaannemden kalan yazlığıda satmıştım.

Floryada ilk geldiğimde kimseyi tanımıyordum. Atilla Baltaş aldığım paraları değerlendiriyordum borsada halka arzda. Onların ailesi geniş olduğu için onlardan yardım istemiştim. Atilla Baltaş’dan spikolotif paraları kaybeden kişilerle konuşması için Baltaş’dan yardım istedim. Mağduriyetin giderilmesi için Baltaş’dan destek istedim ama yapamadı. Bana kredi buldu çevresinden onları kullandım ve ben borçları kapattım. Ben o sırada Florya’daki babaannemden kalan villayı da sattım. O dönem borcum yoktu hiç. 2013 yılında kuzenim Tanın Yılmaz 213 bine aldığı ev için mevduat hesabı açtı. 200 bin değerindeki mevduat hesabını çekerek eşine verdi. Eşi o parayı ticarette kullandı. 200 bin, 93 bin euro olarak yurt dışındaki hesaptan benim hesabıma geldi. Şube müdürlerinin özel bankacılıkta bu parayı değerlendirme imkanı olduğu için benim hesabıma geldi. O parayı Tanın değerlendirmek istedi bende onu borsada halka arzlara girerek parayı değerlendirdim. Tanın o dönem ihtiyacı olduğu zaman para alıyordu. Ve ne kadar olduğunu vs söylüyordum ve mutlu oluyordu. Çünkü o paradan iyi kar ediyorduk. Özel bankacılıktaki faiz normal faizlerden 3-4 bin daha fazla getirisi oluyordu. Fakat Merve’nin amacı daha fazla para kazanmaktı.

"STRESE GİRDİM"

Ben o dönemde paraları çoğaltmak gibi daha fazla kazanmak gibi streslerim oldu. 2014 yılında, Tanın 60 bin lira civarında para verdi tekrar, bu fondan kazandığı parayla hayatını devam ettiriyordu. Evine ekmek alması ve kredi borçlarını ödemesi için benimde ona bu paradan kazandığı kadar vermem gerekiyordu.

ANNESİNE KUZENİ VE EŞİ BAKMIŞ

2015 de annem beyin kanaması geçerdi. %99 engelli olarak hayatına devam etti. Annemler çorludaydı. Anneme hassasiyetim daha da fazla arttı. Yabancı bir bakıcımız vardı anneme bakmak için o dönem Merve ve Tanın çok yardımcı olmuştu.

PARAYI DUYAN GELDİ 

Feribotta Hüseyin abi ve eşiyle karşılaştık ve annemin durumundan bahsettim karşılıklı dertleştik. Babam Bozcaada’ya gitti ve o dönem anneme bakmıyordu. Merve ve Tanın’ın paralarını özel bankacılık fonunda ben değerlendirdim evet. O dönem Hüseyin abi bana para verdi değerlendirmek için. Ana paradan kazandıkça Hüseyin abiye veriyordum. Hüseyin abi bir süre sonrada kendi ailesinden para alıp bana getiriyordu. Ben hiç bir şey söylemeden getiriyordu. Herkesin bir anda hayat standartı artmaya başladı. Annemle de ilgileniyorlardı o dönem o yüzden. Bu insanlara hayır dediğimde olabiliyordu. Hüseyin abinin çevresinden de paralar gelmeye başlamıştı. Getirdiği paralar kimin diye sormuyordum, bende para getirmesini istemeden getiriyordu. Benim değerlendirdiğim para o dönem ailemdeki kişilerin parası olduğu için rahattım. O dönem bana yaparsın, sen halledersin gibisinden destek veriyorlardı. Yapamayacağımı söylediğimde karşı çıkıyorlardı. Bir süre sonra Nazlı’da hayatımıza girdi ve etrafından para getirmeye başladı. 50 getirip 70 aldı çevresinden para toplayıp getiriyordu.

secilerzanvideo

FUTBOLCULARLA YOLU KESİŞTİ

İnsanlar “Seçili gördüğümüzde gözümüzde para canlanıyor” diyorlardı. GS futbolcularıyla o dönem güzel ilgileniyorduk. Tüm isteklerini güzel şekilde yapıyordum. Faizler artmaya başlayınca ben Atilla Baltaş’tan kağıt için yardım istiyordum hala. 250 bin dolar vermişti değerlendirmem için. 3 ayda bir biz Atilla Baltaş bu parayı başkasından aldığı için her ayda 100 bin 100 bin ödememiz gerekiyor dedi. Ben bunu bilmiyordum. Benim söylediğim her şey yüzde yüz gerçek. Tek doğru olanlar bunlar. Ben gerçekleri anlatıyorum.

"HERKES YER İÇER HESABI SEÇİL ÖDER"

Ağlamaklı şekilde ifadesine devam eden Erzan, "MASAK herkesin hesaplarını incelesin. O dönem kim bana para verdiyse kim benden para aldıysa herkesin hesapları incelensin. Ben bir canımla ortada kaldım. Kimseye derdimi anlatamıyorum. Herkes yer içer hesabı Seçil öder" şeklinde konuştu.

"REZİLLİK ÇIKAR DİYE KORKTUM"

250 bin doları biz 1 yılda Atilla Baltaş’ın parasını aldığı Emin diye birisine 3 ayda bir 4 defa 100 bin  dolar olmak üzere toplamda 650 bin dolar ödemiş olduk. Hatırladığım kadarıyla 2019 yılı 2020 yılıydı. O dönem diğerlerinden aldığım paralarla ödedim. O dönem eksiye düştüm ve yönetememeye başladım ve korku yaşamaya başladım bu durumun ortaya çıkmasından rezil olmaktan.

İŞLER ÇIKILMAZ BİR HAL ALMAYA BAŞLADI

2021 yılında Atilla 250 bin doları kendi param diye getirdi. Bu 250 bin doları 40 günde bir 100 bin dolar olarak geri veriyordum. Bana o 100 bin doları 40 gün sonra 350 bin dolar olarak geri veriyordu ben de bu parayı 550 olarak geri ödüyordum.  Benim o dönem Atilla Baltaş’dan korktuğum için akıl tutulması yaşıyordum. Bu insanlar Siirtli olduğu için. Ankara’dan Atilla dövizci olan arkadaşından para alıp getirmiş. O dönemde o parayı da bilmeyerek ödemişim. Nisan ayından sonra ödemedim.  Atilla’ya para verdikten sonra tekrar getirdiğinde parayı diğerlerine vermek için tekrar alıyordum.

PARALARI DÖNDÜRMEYE ÇALIŞMIŞ

2020 den itibaren öncekinden alıp sonraki kişiye parayı veriyordum. 2020 den sonra özel bankacılığa parayı yüklemedim. Atilla’ya ödediğim paralar diğer insanlardan aldığım paralardı. 2022’ye kadar Atilla, Merve, Tanın, Nazlı gibi yakınlarımdan para aldım hep o dönem dışarıdan Pınar Güzel vardı sadece para verenlerden. 2021 yılından dövizcilerin parasını ödemek için Nuri Köşkdere’den para almıştım ama ne kadar aldığımı hatırlamıyorum. Aldım geri verdim o dönem böyle oldu.

TEFECİLERE NASIL BULAŞTIĞINI ANLATTI

Ali, Nuri Köşkdere’nin para kazandığını görünce bana 5 milyon getirdi. Ben fon, para kazandırıyor gibi vaatlerde bulunmuyordum ama insanların ne söylediğini bilmiyorum. Ali iki kez 5 milyon getirdi. Bunlardan 5 milyon tefeci parasıymış alırken bunu bilmiyordum. O tefeciler galericilik yapıyormuş. Ertesi gün o 5 milyon 100 bin kazanmazsa Ali evden dışarı çıkamayacak gibi sorunlar olmuş bende buna çok üzüldüm. Ben Süleyman Aslan dışında tefeci görmedim görüşmedim.

secil-erzan-23122023-6

"10 MİLYON ALIP 14 MİLYON ÖDEDİK"

Metin Taş da Silivri’de tefeciden para almış o dönem. Ben tefecilerin eline düştüğümüzü ödeme aşamasında öğreniyorum. 2022 Nisan ayında Süleyman Aslan’dan 10 milyon almışız 14 milyon ödemişiz. Parayı alırken sözleşme yapmıştık sözleşmeyi hatırlamıyorum. Bu işlemin bankacılıkla ilgisi olmadığını biliyordu. Süleyman’a gelene kadar aslında hep hesap yapıyordum ailemden kalanları satarım vs ederim diye düşünüyordum. Süleyman’dan 10 milyon alıp 14 milyon geri verdik.

FUTBOL CAMİASI İŞİN İÇİNE NASIL GİRDİ?

Arda Turan'a da fon demedim. Selçuk İnan şubeye çok sık geliyorduk. Semih çok para kazandı sen de girmek ister misin dedim. Olabilir ama Semih’e sormadan yapmam dedi. Özel bankacılık demedim. Gizli saklı bir işlem dedim. Ondan aldığım parayı başka birine verecektim. Gizli dedim saklı dedim hep yalan söyledim. Ama hiç Fatih Terim demedim. 

"SEMİH KAYA'DAN 300 BİN DOLAR ALDIM"

Semih Kaya'dan 2022 Nisan ayında 300 bin dolar aldım. 500 bin dolar olarak geri verdim. 500 daha yatırdı 1 milyon dolar geri verdim. Semih bana kötü davranmadı. Denizbank benim paramı yiyor dedi. Paramın 20 milyon olması gerekiyordu diye evime geldi. Semih Kaya'ya "ana parasını aldın. 1.2 milyon dolar da kar aldın. Daha ne istiyorsun çık" dedim. 

EMRE BELÖZOĞLU'NUN PARASI BAŞKALARINA DAĞITILDI

Emre Belözoğlu'ndan aldığım paradan 800 bin dolarını Semih Kaya'ya verdim. 300 bin doları Fırat'a, 700 bin Barış Kara'ya 600 bin de Ahmet diye diş hekimine gitti. Emre Belözoğlu'nun parası aslında herkese dağıldı. Muslera'ya da Emre'den aldığım paradan 200 bin dolar verdim.  

SEÇİL ERZAN MAHKEMEDE AĞLADI!

Cebimde silahım arkamda korumam yoktu. Ben bu paraları almadım. Yasa dışı bir şey yapmadım. İşimi kaybettim geleceğimi kaybettim. Çok özür dilerim. Bilinçli değildi. İnsanların paraları ödensin. Ben banka müdürü değil sadece düz Seçil Erzan olsaydım kimse bana para vermezdi. Beni seviyorlardı kiminin kızı kiminin kardeşiydim. İyi bir bankacıydım. Oradan alan oraya gitti. Paranın nerede olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Kötülük yapmak istemedim. 9 Marttan sonra olay başka bir yere gitti.

İLİŞKİ İDDİALARINA AÇIKLIK GETİRDİ

İlişki dediler ama öyle bir şey yok. Ardanın hediye aldığı saati benden aldılar. Evime girerek. Ben paradan nefret ettim. Annemi göremiyorum.  Babam öldü. İnsanlar bambaşka yerlere çektiler. Emre Belözoğlu'nun ne suçu var! Semih Kaya parasını aldı ama o alamadı.

DURUŞMANIN 2. YARISI BAŞLADI!

Hakimin "Fon vaadinde bulunarak “Fatih Terim fonu, Hakan Ateş’in de içinde olduğu bir fon” dediniz mi?" sorusuna Seçil Erzan;  "Son zamanlarda bunu söylediğim kişiler oldu. Emre Belözoğlu’na böyle dedim. Bülent Çeviker’e dedim, İbrahim Çağlar’a söyledim" dedi.

BUSE TERİM'İN İFADESİ: 190 BİN DOLAR ZARARIM VAR

Buse Terim müşteki olarak beyanında şu ifadeleri kullandı:

"Seçil Erzan beni arayıp içerisinde Hakan Ateş'in ve önemli 20 kişinin bulunduğu bir fonun olduğunu söyledi. Seçil Erzan'a vadede olan paramın 190 bin dolarını 2 kasım 2022'de verdim. Daha önce bu konuyu ailemle konuşmadım. Babam Fatih Terim'e bu konuda soru sormadım, konuşmadım ve bahsetmedim. Seçil Erzan'la bankacılık işlemleri için konuşurduk. Eşim, Seçil Erzan'ın bahsettiği fonu söylediğinde "Evet benim de param orda" dedim. Ben Seçil Erzan'a para teslim etmeden önce hiç konuşmadım. Parayı teslim ettiğimiz günevrak istedik ama acil işi çıkması nedeniyle gitti, evrakı veremedi ve sonrası için de bahaneler sundu. 190 bin dolar zararım var. Şikayetçiyim."

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu