Dolandırıcılık suçlamalarıyla tutuklanan özel bankanın şube müdürü Seçil Erzan, hakim karşısına çıktı. İddialara göre ünlü isimler arasında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi futbolcular da bulunan birçok kişiyi dolandırmıştı. İlk duruşmada 4 tutuklu sanık ve bazı müştekiler hazır bulundu. Sanık Erzan, "Kazandırırken Seçil'dim, kazandıramayınca dolandırıcı oldum" diyerek kendini savundu. 

seçil erzan 3

Ayrıca, evine yapılan tehditlerden bahsetti ve Fatih Terim'den aldığı 300 bin doları belirtti. Mağdurlardan Arda Turan, Seçil Erzan'ın kendisini sürekli arayarak parayı bir fona yatırması için ikna etmeye çalıştığını ifade etti. Emre Belözoğlu ve Muslera da benzer suçlamalarda bulundu, vaat edilen parayı alamadıklarını dile getirdi.

seçil erzan fatih terim

Dava kapsamında, Erzan ve diğer 6 sanık 29 mağduru yaklaşık 44 milyon dolar dolandırmaktan suçlanıyor. Erzan hakkında 66 yıldan 216 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Bankayla ilgili olarak daha önce takipsizlik kararı verilmişti.

seçil erzan muslere

SEÇİL ERZAN KİMDİR? KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Seçil Erzan, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde doğmuş ve Çorlu Lisesi'nde eğitim almıştır. Üniversite eğitimini ise Kocaeli'de tamamlamıştır. Bankacılık kariyerine Çorlu'da başlayan Erzan, 10 yıl boyunca şube müdürü olarak görev yapmış ve ardından Denizbank Bahçeşehir şube müdürlüğüne atanmıştır. 2012 yılında ise Denizbank'ın Florya şubesinde müdür olarak görev yapmıştır. Daha sonra Levent Büyükdere şubesine müdür olarak atanmıştır.

seçil erzan1
Seçil Erzan, özel bir bankanın Florya Şubesi'nde çalıştığı dönemde, Galatasaraylı ünlü futbolcuların bankacılık işlemleriyle ilgilendiği biliniyor. Ancak son yaşanan dolandırıcılık iddialarıyla adı anılmaya başlandı. Erzan'ın, Galatasaraylı futbolcular Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera, Selçuk İnan gibi isimleri 55 milyon dolar dolandırdığı iddia ediliyor.

seçil erzan arda turan

SEÇİL ERZAN KİMLERİ DOLANDIRDI?

İstanbul'da faaliyet gösteren özel bir bankanın şube müdürü olan Seçil Erzan'ın aralarında ünlü futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera'nın da bulunduğu birçok kişiyi dolandırdığı iddia ediliyor. İlk duruşmada 4 tutuklu sanık ve bazı müştekilerin hazır bulunduğu belirtildi.
Sanık Seçil Erzan, hakim karşısında kendini savunurken "Kazandırırken Seçil'dim, kazandıramayınca dolandırıcı oldum" şeklinde ifade kullandı.

seçil erzan2

Ayrıca, evine yapılan tehditlere değindi ve Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'den aldığı 300 bin doları dile getirdi. Mağdurlardan Arda Turan, Erzan'ın sürekli olarak kendisini arayarak parayı bir fona yatırması için ikna etmeye çalıştığını belirtti. Emre Belözoğlu ve Muslera da benzer suçlamalarla karşılaştıklarını ve vaat edilen parayı alamadıklarını ifade etti.

seçil ercann
SEÇİL ERZAN TUTUKLANDI MI?

Dava kapsamında, bankacı Seçil Erzan ve diğer 6 sanık, 29 mağduru yaklaşık 44 milyon dolar dolandırmaktan suçlanmaktadır. Savcılık, Erzan ve diğer şüpheliler hakkında "Özel Belgede Sahtecilik" ve "Nitelikli Dolandırıcılık" suçlarından dava açmıştır. Erzan'a 66 yıldan 216 yıla kadar hapis cezası talep edilmektedir. Diğer şüpheliler için ise 4 yıl 6 aydan 97 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenmektedir.

seçil ercan 8

Daha önce bankayla ilgili yapılan soruşturmada takipsizlik kararı verilmişti, ancak yeni deliller ortaya çıkmasıyla birlikte savcılık tarafından dava açılmıştır. Seçil Erzan ve 6 şüpheli tutuklanmıştır. İddianamenin kabul edilmesiyle birlikte ilk duruşma bugün başlamıştır. Seçil Erzan ve diğer sanıklar, ilk kez hakim karşısına çıkmışlardır.

seçill erzan

Dolandırıcılık iddiasıyla tutuklanan özel bir bankanın şube müdürü Seçil Erzan, fon vaadiyle Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu birçok kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanmaktadır. Mahkeme, tutuklu olan 2 sanığın tahliyesine karar vermiştir.