29 mağduru bulunan ve eski bir bankacının milyon dolarlık düzenini içeren “Seçil Erzan davası” dosyasına mağdur sıfatıyla iki kişinin daha girmesiyle sayı 21 oldu.

Futbol dünyasının ünlü isimlerini milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanan eski bankacı Seçil Erzan'ın devam eden davasında iki yeni mağdurun ortaya çıkması, bu yüksek profilli davaya yeni boyutlar kazandırdı.

SEÇİL ERZAN DOLANDIRICILIK DAVASINA İKİ MAĞDUR DAHA EKLENDİ

Futbol dünyasının önemli isimlerini kandırmak için yüksek getiri vaat eden hayali bir fon oluşturduğu iddia edilen Seçil Erzan'ın yargılandığı davada yeni gelişmeler ortaya çıktı. Deniz Güzel ve ismi “Nuray abla” olarak geçen Nuray Şengüler'in de mağdur olarak davaya dahil olmasıyla davadaki müşteki sayısı 21'e yükseldi.

NURAY ŞENGÜLER: EŞİM YATALAKTI VE PARAYA İHTİYACIMIZ VARDI

Yeni hazırlanan iddianame, mağdurlar Deniz Güzel ve Nuray Şengüler'in yaşadıklarını detaylandırıyor. Şengüler ifadesinde Seçil Erzan'a toplam 10 milyon Türk Lirası ve 56.600 ABD doları verdiğini açıkladı. Nuray Şengüler, Seçil Erzan'ın kendisini "Nuray abla, hastane masrafların artıyor, hesapta paran azalıyor. Gel senin paranı bankanın özel ve gizli fonuna yatıralım." diyerek kandırdığını anlattı.

Nuray Şengüler, parayı bizzat teslim ettiğini ve vade tarihini beklediğini anlatıyor. Şubede parasını sorguladığında ise anlaşılmaz bankacılık terimleriyle karşılaşmış. Nuray Şengüller ifadesinde Gedikpaşa'da aile mirası bir iş merkezinin satışı sırasında Seçil Erzan'ın durumdan haberdar olduğundan da bahsetti. "Satıştan sonra 5 milyon lira aldık, onu da kendisine teslim ettim. Bana toplam 40 milyon lira getiri sözü verildi. Varlıklarımızı bu kişiye emanet ettik; eşim yatalaktı ve paraya çok ihtiyacımız vardı" diye yakındı ve büyük bir kayıp yaşadığını vurguladı.

DENİZ GÜZEL: HAYALİ FONA YATIRIM YAPMAYA İKNA EDİLDİ

İddianamede ayrıca Seçil Erzan'ın Deniz Güzel'i kazançlı getiriler vaat ederek fona yatırım yapmaya ikna ettiği ve sonunda 125.000 ABD doları dolandırdığı belirtiliyor. Dava, daha fazla mağdurun ortaya çıkmasıyla çözülmeye devam ediyor ve sanık eski bankacı Seçil Erzan tarafından örülen karmaşık aldatma ağına ışık tutuyor.

Editör: Mevlüt Peker