Secil Erzan-2

Dilek Yaman Demir-Ceyda Bıyıklıoğlu

Fon olaylarının nasıl başladığınıve bu işe nasıl girdiğini anlatan Semih Kaya; "2011’de GS’de oynamaya başladıktan sonra Denizbank’tan özel bankacılık hizmeti almaya başladım. 2022 Nisan ayında Seçil Erzan aradı ve ‘saklı fon’ adı altında bir yatırım hesabından bahsetti. Bankadaki paramın 300 bin dolarlık kısmını verdim nisana ayında.. Bana resmi bir belge sundu, antetli ve imzalı bir kağıtta. Erzan, mayıs ayında KKM hesabımdaki 1.2 milyon lirayı da bu fona aktarmamı teklif etti. 60 gün kala KKM’yi bozdum, parayı çektim ve dolara çevirip Ali Yörük’e ile Seçil Erzan’a teslim ettim. Erzan, temmuz veya ağustosta Levent’te şube müdürü oldu. Sparta Prag’da oynarken kazandığım Çek Cumhuriyeti’ndeki 2.2 milyon euroluk paramı da Levent şubeye aktardım" dedi. Hâkimin "O ana kadar para almadan mı verdin?" sorusuna Kaya; "Aldıklarımı da aynı şubeye yatırdım" dedi.  Bunun üzerine hakim: "Aldıklarını da söyle… Ne kadar aldın?" dedi. Kaya ise; "3.5 milyon dolar aldım, parça parça." dedi.

SEÇİL ERZAN KENDİNİ SAVUNDU

Duruşmada kendini savunan Seçil Erzan; "Kimden ne kadar aldıysam artı eksi çıkacaktır. Ben Florya şubede çalıştığım dönemde ben banka müdürü Seçil Erzan olarak aldım bu paraları. İkincisi de yüksek faiz beklentisiyle verdiler... Banka bu yaşananları daha erken farkedebilirdi. Herkes bu paranın nerede olduğunu soruyor. Bu para ben de değil. Her şey birbirine girdi. İş çığırından çıktı..." dedi. Hakimin "Bir kaydını tutmadın mı?" sorusu üzerine... Seçil Erzan; "Banka tüm ajandalarımı aldı benden" dedi. 

Duruşmanın başlamasıyla söz alan Seçil Erzan, “Ben kimden fazla aldım dediysem doğru.  Bunları devlet bulmalı.  Ben telefonumu çıkardım gerçek ortaya çıksın diye. Ben bagajın kapağı açınca para kapışılıyordu. Yalan atmanın bedelini ödüyorum.  Canımla ortadayım. Canımın bedelini ödüyorum. Şubede çok dazla döviz hareketi oluyordu. Bankanın bunu fark etme ihtimali vardı. Çok özür dilerim. Mağduriyetin sebebi benim ama bu para ben de değil.  Ben Trabzon’lu olsaydım, korumam olsaydı böyle olmazdı. Korkuyordum. Ben sadece şube müdürüydüm” dedi. 

“ÇARIKLI MİLYONER OLDUK”

fade veren müşteki Nuray Şengüler, Erzan’ı 15 yıldır tanıdığını, eşinin hastane marsafları için sürekli para çektiği dönemde kendisine fon teklifinde bulunduğunu söyledi. Şengüler, toplamda 10 milyon lira ve 56 bin dolar verdiğini belirterek “Bu paradan 312 bin lira verdi. Ama sonradan geri aldı. Çok mağdur oldum. İnsanlara yardıma öteyi seven birisiyim yardım ederken yardım alacak duruma düştüm. Eşimi dokuz aydır hastaneye götüremiyorum. Çarıklı milyoner olduk. Kâğıtta milyonlar yazıyor. Evde beş kuruş para yok“ şeklinde konuşarak şikayetçi olduğunu belirtti.

CPS’Lİ ÇANTANIN PERDE ARKASINI ANLATTI

Seçil Erzan’ın kendisine Levent Büyükdere şubesine müdür olduktan sonra fırsat fonu açıldığını söylediğini ileri süren Semih Kaya, “O dönem Çek Cumhuriyetinde forma giyiyordum. Yurt dışında hesabımdan parça parça 2.2 milyon gibi bir rakamı transfer ettim. Teslim aldığım paralarda oldu. Alıp hesabıma yatırıyordum. 3.5 milyona yakın para aldım” dedi. Kaya, Bodrum’daki evin yapımı esnasında Erzan’ın ödeme yaptığı iddiaları reddetti. Atilla Baltaş’a ait içerisinde CPS bulanan çanta hakkındaki sorulara yönelik Semih Kaya, “ Boş çantayı Seçil bana ‘Al sen de kalsın’ dedi. Ben de arabamın arka koltuğa koydum. Çanta içerisindeki 200 bin doları hesabıma yatırmıştım. Çantanın örttüğünü duydum. 17 Kasım gecesi Seçil’I aradım. Durumdan bahsettim. Çantanın Atilla Baltaş’a ait olduğunu öğrendim. Ondan önce Atilla’yı hiç tanımıyordum. Beni arayıp çantayı sorup ‘Şikayetçi olacağım’ dedi. Atilla, Seçil ve ben bir görülme yaptık. Atilla daha önce arabasından çantasının çalındığını, bu yüzden CPS taktırdığını söyledi. Ben de üzerinde durmadım” dedi. 

“SEÇİL KİM Kİ BANA EV ALACAK BEN ZATEN O GÜCE SAHİBİM”

İfadesine devam eden Kaya, Atilla Baltaş’ın Seçil Erzan hakkında “Çok saf ve temiz kalpli birisi” diyerek aşk beslediğini söylediğini ileri sürdü.  Kaya, “Seçil, bahsettiği rakamlar asla gününde gelmiyordu. Şu an 500 bin dolar alacağım var. Seçil banka müdürü olduğu için sorgulamadım. Seçil kim ki bana ev alacak. Ben zaten o güce sahibim” şeklinde konuştu.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu