Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" ya da daha yaygın ismiyle “Seçil Erzan davası” olarak bilinen  dolandırıcılık davasında, ünlü spor adamı Arda Turan'ın kardeşi Okan Turan ile sanık Seçil Erzan'ı suçlayan yeni deliller ortaya çıktı. İkisi tutuklu 7 sanığın yargılandığı davaya bakan İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde dava dosyasına çok önemli banka kamera kayıtlarını ekledi.

secil-erzan-23122023-9

DOLANDIRICILIK FAALİYETLERİYLE BAĞLANTILI BANKA ZİYARETLERİ

25-30 Kasım 2022 tarihli güvenlik kamerası görüntülerinde Okan Turan ve Seçil Erzan'ın bir bankaya birlikte girip çıktıkları görülüyor. Görüntülere göre 25 Kasım'da Okan Turan ve Seçil Erzan ellerinde çantalarla bankaya girerken görülüyor. Daha sonra, para çektikten sonra, birlikte binadan ayrılıyorlar.

secil-erzan-23122023-8

KAMERAYA YAKALANDILAR

Ayrıca, 30 Kasım tarihli görüntülerde Okan Turan'ın para çekmeden önce bankada belgeleri imzaladığı ve Seçil Erzan ile birlikte bankadan çıktığı görülüyor. Bu görsel kayıtlar, Seçil Erzan davasına yeni bir boyut kazandırdı.

secil-erzan-23122023-4

ÖNEMLİ BİR KANIT

Bu görüntülerin ortaya çıkması, Seçil Erzan'ı soruşturma altındaki dolandırıcılık faaliyetleriyle doğrudan ilişkilendirebilecek çok önemli bir kanıt niteliği taşıyor. Mahkeme, bu yüksek profilli davanın sonucunu potansiyel olarak etkileyecek bu yeni gelişmeleri incelerken duruşma devam ediyor.

secil-erzan-23122023-5

İDDİANAMEDE TANINMIŞ İSİMLER BULUNUYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, büyük dolandırıcılık davasında tanınmış kişilerle ilgili önemli ayrıntılar ortaya çıktı. İddianamede, Levent'teki bir şubede eski banka müdürü olan sanık Seçil Erzan, müşteki Bülent Çeviker'i yüksek getiri bahanesiyle 2 milyon dolar dolandırmakla suçlanıyor.

secil-erzan-23122023-6

DOLANDIRICILIĞIN DETAYLARI

İddianamede, Erzan'ın Çeviker'e kişisel güvene dayalı olarak yüksek kârla meblağı iade etme sözü verdiği belirtiliyor. Ancak Bülent Çeviker'in işlem sonrasında Seçil Erzan'a ulaşamaması ve konuyu bankaya bildirmesi üzerine Seçil Erzan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtiliyor. İddianamede Seçil Erzan'ın aralarında futbolcular, iş insanları ve farklı meslek gruplarından kişilerin de bulunduğu çok sayıda mağduru, Fatih Terim ve Hakan Ateş gibi tanınmış isimlerin de yer aldığını iddia ederek, var olmayan yüksek getirili bir güven fonu konusunda ikna ettiği iddia ediliyor.

secil-erzan-23122023-12

SEÇİL ERZAN'IN BELGELERİ UYDURMA

Seçil Erzan, mağdurlar tarafından sağlanan parayla ilgili sahte belgeler oluşturmak, bunları meşru göstermek için bankanın kaşesini ve imzasını kullanmak ve dolandırmak amacıyla faaliyet göstermekle suçlanıyor.

secil-erzan-23122023-6

SEÇİL ERZAN İÇİN 252 YIL HAPİS İSTENİYOR

İlk iddianamede Seçil Erzan hakkında "özel belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 69 yıldan 226 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. Ek iddianamenin ardından Seçil Erzan için istenen ceza 77 yıldan 252 yıla kadar hapis cezasına yükseltildi.

secil-erzan-23122023-2

DİĞER SANIKLAR VE İSTENEN CEZALAR

Diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk için benzer suçlardan 3 ila 85 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi.

secil-erzan-23122023-1

MAHKEME SÜRECİ

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti ve 4’ü tutuklu 7 sanığın yargılanmasına 20 Kasım'da başlandı. Mahkeme daha sonra tutuklu sanıklardan ikisinin tahliyesine karar verdi ve duruşmayı 12 Ocak 2024 tarihine erteledi. Ünlü isimlerin müdahil olması nedeniyle kamuoyunun büyük ilgisini çeken dava devam ediyor.

Editör: Mevlüt Peker