SEÇİM GÜNÜ NERELER AÇIK, NERELER KAPALI?

Seçim günü AVM'ler, marketler, kafeler açık mı? 31 Mart Pazar günü nereler kapalı? gibi soruların yanıtları araştırılıyor. Vatandaşlar 31 Mart Pazar günü (yarın) oy verme işlemlerinin ardından pazar gününün tadını çıkarmak ve gerekli ihtiyaçlarını gidermek için 31 Mart seçim gününde nereler açık, nereler kapalı merak ediyor.

Secim2

YSK, seçim günü kapalı ya da açık olacak yerleri belirledi. Bu kapsamda; Tüm umumi eğlence mekânları oy verme süreci boyunca hizmet vermeye kapalı olacak. 31 Mart seçim gününde tüm kafeler ve AVM'ler kapalı olacak. Sadece lokantalarda yemek verilecek.

31 MART PAZAR SEÇİM GÜNÜ MARKETLER AÇIK MI?

31 Mart seçim günü marketlerin açık olup olmayacağı araştırılıyor. YSK tarafından seçim günü için paylaşılan bilgilere göre BİM, A101, ŞOK, Migros, CarrefourSA gibi zincir marketler seçim günü açık olacak. Marketlerin her zamanki saatlerinde hizmet vermeye devam etmesi bekleniyor.

Secim1

SEÇİM GÜNÜ DÜĞÜN YAPMAK YASAK MI?

YSK tarafından paylaşılan bilgilere göre çeşitli seçim yasakları arasında düğünler saat koşuluyla yer almıyor. Seçim günü saat 18.00'dan sonra düğünler yapılabilecek.

YSK SEÇİM YASAKLARI

Seçim yasakları, 31 Mart 2024 tarihinde saat sabah 06.00 itibarıyla uygulanmaya başlayacak. Yasaklar gece yarısı saat 00.00 itibarıyla sona erecek.

Seçim günü saat 06.00'dan gece 24.00'a kadar alkollü içki satışı yasak olacak. içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak.  Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında yerleşim yerlerinde kimse silah taşıyamayacak.

Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.

Editör: Nurseli Fırat