Serbest piyasada 34,9740 TL’den alınan avro, 34,9760 TL’den satılıyor. 32,4240 TL’den alınan doların satış fiyatı ise 32,4260 TL olarak belirlendi. Cuma günü avronun satış fiyatı 35,0580 TL, doların satış fiyatı 32,3860 TL olmuştu.

dolar doviz para pexels-pixabay (4)

KÜRESEL PİYASALAR HAFTAYA BAŞLANGIÇTA TEMKİNLİ

Küresel piyasalarda, tatil havası devam ederken, bu hafta ABD'de açıklanacak istihdam raporu gibi önemli verilere odaklanılıyor.

BEKLENTİLERE GÖRE FAİZ İNDİRİMLERİ YAKLAŞIYOR

Dünya genelinde enflasyon endişelerine rağmen, önemli merkez bankalarının faiz indirimlerine yakın zamanda başlayacağı beklentileri sürüyor.

FED BAŞKANI'NDAN İYİ HABERLER

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyon verilerinin beklentilere uygun olduğunu açıkladı.

Fed Baskani Jerome Powell 08032024 7

İSTİHDAM RAPORUNUN BEKLENTİLER ÜZERİNDE ETKİSİ BEKLENİYOR

Analistler, bu hafta açıklanacak istihdam raporundaki verilerin piyasalardaki beklentiler üzerinde etkili olmasını bekliyor.

EMTİA FİYATLARI HAREKETLİ

Altın, petrol ve bakır gibi emtiaların fiyatlarında hareketlilik gözleniyor.

Gram Altin 24032024

KÜRESEL BORSALARDAKİ SON DURUM

Perşembe günü New York borsasında Nasdaq endeksi gerilerken, diğer endekslerde artışlar kaydedildi. Avrupa borsalarında işlem yapılmıyor.

ASYA'DA KARIŞIK HAREKETLİLİK

Hong Kong'da tatil dolayısıyla işlem yapılmazken, Çin'de imalat sanayi PMI verisinin yükselmesi risk algısını olumlu etkiledi. Japonya'da ise Nikkei 225 endeksi gerilerken, diğer Asya ülkelerinde karışık bir seyir izlendi.

BORSADA İZLENMESİ GEREKENLER

Yurt içinde ve ABD'de imalat sanayi PMI verilerinin yanı sıra, ABD'de inşaat harcamaları ve ISM imalat sanayi PMI verileri takip edilecek. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde belirlenen destek ve direnç seviyeleri izleniyor.

Editör: Mevlüt Peker