Yerel seçimlere az bir süre kala vatandaşlar seçmen kaydı sorgulama işlemini yapmaya başladı. Milyonlarca seçmen nerede ve hangi sandıkta oy kullanacaklarını seçmen kağıtlarından öğrenebilecekler. Peki YSK 2024 seçmen kaydı sorgulama TC ile nasıl yapılır? İşte yanıtı... 

Secmen Kaydi Sorgulama Ekrani Ysk 2024 Secmen Kaydi Sorgulama Tc Ile Nasil Yapilir 4Mart2024 2

SEÇMEN KAĞITLARI NE ZAMAN DAĞITILACAK 2024?
31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına 29 Şubat'ta başlandı. Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı, 24 Mart Pazar günü tamamlanacak.

Secmen Kaydi Sorgulama Ekrani Ysk 2024 Secmen Kaydi Sorgulama Tc Ile Nasil Yapilir 4Mart2024 1

SEÇMEN KAYDI NASIL SORGULANIR?
Bilgi kağıdı yanında bulunmayan seçmen de oy kullanabilecek. Seçmenler, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını YSK'nin internet sitesinden, e-Devlet'ten, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması'ndan veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'nden kontrol edebilecek.

Secmen Kaydi Sorgulama Ekrani Ysk 2024 Secmen Kaydi Sorgulama Tc Ile Nasil Yapilir 4Mart2024 3

YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA
Vatandaşlar, askıya çıkan seçmen listelerini muhtarlıklardan veya YSK’nın internet adresinden kontrol edebilir. Seçmenler YSK'nin "www.ysk.gov.tr" adresinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasını da yapabilecek. YSK Seçmen sorgulama ekranı için; Nüfusa kayıtlı olunan il, T.C. Kimlik Numarası, Nüfus Kayıtlı Olduğu Sıra Numarası bilgileri yeterli olacak.

Secmen Kaydi Sorgulama Ekrani Ysk 2024 Secmen Kaydi Sorgulama Tc Ile Nasil Yapilir 4Mart2024 4

SEÇİMLERDE HANGİ KİMLİK BELGELERİ ZORUNLU?
Seçmenlerin, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan resimli ve resmi nitelikteki kimliğini yanında bulundurması zorunlu olacak.Bu belgeler nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, “kimliğini tereddütsüz ortaya koyan” resimli, resmi nitelikteki belgeler.

Editör: Yağmur Güzel