Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde Şehit Uzm.Çvş.Alpay Aras-3 Operasyonu kapsamında 6 askerin şehit düştüğü 6 askerin ise yaralandığı bildirildi. Şehit düşen askerlerden biri de Şehit P.Uzm.Çvş. İsmail Yazıcı kimdir olarak açıklandı. Peki Şehit P.Uzm.Çvş. İsmail Yazıcı kimdir kimdir? Şehit P.Uzm.Çvş. İsmail Yazıcı kimdir nereli? Şehit P.Uzm.Çvş. İsmail Yazıcı kimdir şehit haberi ailesine verildi mi? Şehit P.Uzm.Çvş. İsmail Yazıcı kimdir ile ilgili bilinenler haberimizde…

ŞEHİT P.UZM.ÇVŞ İSMAİL YAZICI KİMDİR?

Şehit P.Uzm.Çvş. İsmail Yazıcı kimdir, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde görevli askerdi. Harekat bölgesine terör örgütü üyelerinin sızma girişimi ile başlayan çatışma sonucunda şehit düştü. Şehit P.Uzm.Çvş. İsmail Yazıcı kimdir?

Zonguldak'ta 31 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş İsmail Yazıcı'nın şehadet haberinin ailesine ulaşmasıyla kentte büyük bir üzüntü dalgası yaşandı. Acı haber, Kuzey Irak'ta bölücü teröristler tarafından düzenlenen saldırının ardından geldi. Milli Savunma Bakanlığı, aralarında Astsubay İsmail Yazıcı'nın da bulunduğu üç askerin şehit olmasına ve dört askerin de yaralanmasına yol açan saldırının acı sonucunu açıkladı. Astsubay Yazıcı'nın şehit düştüğüne dair resmi tebligat ata ocağı Kdz. Ereğli ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Acı haberi annesi Miyase Yazıcı ve eşi Seda Yazıcı'ya ulaştırma görevini Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur üstlendi. Saygı ve yas gösterisi olarak sokaklar ve şehit kahramanın evi Türk bayraklarıyla süslendi.

YENİ EVLİ VE BABA ADAYI

Henüz dört aylık evli olan Çavuş Yazıcı, eşiyle birlikte ilk çocuklarını bekliyordu. On kardeşin de sevgili ağabeyiydi. Cenaze töreninin memleketi Gümüşhane'nin Şiran İlçesi'ne bağlı Telme Köyü'nde yapılacağı öğrenildi. Yazıcı ailesiyle dayanışma içinde olan Türk milleti, kahraman Astsubay İsmail Yazıcı'nın ülkesi için yaptığı fedakârlığı saygıyla anıyor.

Editör: Halide Tonga