Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar, geçtiğimiz yıl Erzurum'da meydana gelen bir kavgada olaya müdahale ederken yaralandı. Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar, uzun süredir hastanede tedavi gördü, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak şehit oldu. Peki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar kimdir? Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar nasıl şehit düştü?

ŞEHİT JANDARMA MUSTAFA YAŞAR KİMDİR?

Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar, Erzurum Pasinler İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde 22’nci Jandarma Trafik Tim Komutanı olarak görevliydi. 3 Temmuz 2023 tarihinde Taşağıl Mahallesinde aileler arasında meydana gelen kavga olayına müdahale esnasında yaralandı. Beyinde su toplaması nedeniyle 24 Nisan 2024 tarihinde Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniğinde yatırılarak tedavi altına alındı. Fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Sehit Jandarma Aa

TÖREN DÜZENLENDİ

Şehit Astsubay Mustafa Yaşar için bugün İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Cenaze törenine; Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, protokol üyeleri, m silah arkadaşları, askerler ve polisler katıldı. Şehit Mustafa Yaşar’ın cenazesi daha sonra Erzurum havalimanından toprağa verilmek üzere Hatay’a gönderildi. Şehit için düzenlenen törende eşi ve çocukları gözyaşlarını tutamadı.

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar'ın memleketinin Hatay olduğu ve evli ve çocukları olduğu öğrenildi.

Editör: Halide Tonga