Bölücü terör örgütü PKK, Kuzey Irak’taki Pençe-Kilit Harekat bölgesine sızma girişiminde bulunmuş, 24 saat içinde 12 kahraman Türk askeri şehit olmuştu. Hem kahraman Türk askerlerinin şehadet haberleri hem de ailelerinin yüreklerine düşen ateş, vatansever halkın da ciğerlerini yakmış, aziz şehitlerimiz için dualar edilmiş, sureler okunmuştu. Şehitlerimizi uğurlarken arkalarından dualar etmek isteyen vatandaşlar, şehitleri için okunacak duaları, şehitler için okunması gereken sureleri öğrenmek istiyor. Bizler de hem derlerken duamızı yapmış olalım, hem de sizlere yardımcı olalım.

ŞEHİTLER İÇİN OKUNACAK DUA METNİ

Ya Rabbi, huzuruna açtığımız ellerimizle sana yalvarıyoruz. Bizi senin dışında hiç kimseye muhtaç bırakma, yalnızca senin kapında yalvarırken bizi geri çevirme.

Bu cennet vatanın her bir köşesi, senin yolunda canlarını feda eden şehitlerimizin kanıyla yoğruldu. Tarih boyunca bizler, bu topraklar için canlarımızı vermeye hazır olduk. Bugün de, vatanımız tehlike altında olduğunda, her yaştan insanımızla canımızı feda etmeye hazırız. Ebabil kuşlarının Ebrehe'nin ordusuna attığı taşlar gibi, vatanımızın üzerinde hain emelleri olanlara, bu emellerini gerçekleştirme yolunda hiçbir fırsat verme. İstiklal mücadelesinden bugüne, vatanımızı korumak için canını veren tüm şehitlerimizin ruhlarını şad et.

Ya Rabbi, vatanımızı düşman ayakları altında ezdirme, bizi vatansız, bayraksız bırakma. Hürriyetimize ve bağımsızlığımıza göz dikenlere fırsat verme. Ezanlarımızı minarelerimizde daim kıl, ayyıldızlı bayrağımızı gönderden indirme. Tarihte olduğu gibi, bugün de Firavunlar, Nemrutlar, Ebu Cehiller gibi zalimlerin şerrinden bizi koru.

Bedir'de, Uhud'da, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi inançları uğruna savaşan şehitlerimiz gibi sana yalvarıyoruz. Şehitlerimizin ruhları, okunan Kur'an'lar, Yasin'ler ve aşırlar hurmetine şad olsun. Bedir şehitleriyle, Uhud şehitleriyle beraber haşr olmalarını diliyoruz.

Bizleri Bedir'de, Uhud'da cenk edenlerle haşr eyle. Mahşer gününde, Peygamberimizin sancağı altında toplanmayı nasip eyle. Vatan sevgisi imandan gelir; vatan uğruna şehit olanlara rahmet eyle. Bizi her türlü tehlikeden, şerlerden, hainlerden koru.

Ya Rabbi, bu cennet vatanımızın her yerinde şehitlerimizin kanları ve kemikleri var. Onların hatıralarını koru ve yanlış işler yapmaktan bizi muhafaza eyle. Vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirmeyi nasip eyle. Dualarımızı ve okunan Kur'an'ları kabul eyle.

Bu asil millete ve cennet vatanımıza hizmet etmeyi nasip eyle. Onların hayatlarını bereketli kıl, amellerini makbul eyle. Onları kötülerin beddualarından koru. Devletimizi ve milletimizi daim eyle, İslam vatanlarını koru. Tüm şehitlerimize rahmet eyle, kabirlerini nur ile doldur. Cennetinde, cemalinle müşerref eyle Ya Rabbi.

Ey yüce Mevlamız. Sınırsız rahmetin ve merhametinle kuşatılmış olan şehitlerimize, yüksek mertebelerini daha da yüceltmeni ve onlara sonsuz mutlulukla mükafatlandırmanı diliyoruz. Bu yiğitler, senin ismini ve dinini korumak adına büyük fedakarlıklar gösterdiler. Onların kutsal çabaları, özverileri ve içten duaları, hepimize örnek olmalıdır.

Ey ulu Rabbimiz. Şehitlerimize yüzlerinde sevinç ve aydınlık, kabirlerinde rahatlık ve huzur bahşet. Onlara cömert nimetlerini lütfet. Onları cennetin en yüksek makamlarına ulaştır ve ebedi mutluluk içinde tut. Şehitlerimizin aileleri, yakınları ve sevdikleri için sabır ve metanet niyaz ediyoruz. Kalplerine huzur ve teselli ver.

Şehitlerimizin günahlarını affet, amel defterlerini kabul et. Onları cömertçe bağışla ve lütuflarınla onurlandır. Onların özverili mücadeleleri, bizlere vatanımız, bayrağımız ve inancımız uğruna üstlendiğimiz sorumlulukları hatırlatmalıdır.

Bize, şehitlerimizin mirasını koruma gücü ver. Onların yolunu izleyerek, hak ve adaleti savunmak için çaba göstermeyi bize öğret. Bu aziz şehitlerimizin yolunu aydınlatan anılarını yaşatmamıza yardım et. Senin izninle, şehitlerimizle birlikte doğrulup, insanlığa hizmet etme gücü ver bize. Bizleri doğru yoldan ayırma, adalet ve barış içinde yaşamayı nasip et.

Allah'ım, kahraman şehitlerimizi rahmetinle kucakladığın gibi, onların kıymetli hatıralarını yaşatma gücünü de bize ver. Onlar, vatan ve millet sevgisiyle dolup taştılar, inançları uğruna büyük fedakarlıklar gösterdiler. Bu mücadelede hayatlarını kaybeden şehitlerimizin her biri, tarihimizde birer efsane, birer kahramanlık öyküsü olarak yer alıyor.

Onların azmi, sabrı ve sevgisi dolu duaları, ülkemizin parlak geleceği için bir umut ışığıdır. Rabbimiz, onların makamlarını yükselt, ruhlarına şefkatini ve merhametini ihsan et. Ailelerine ve sevdiklerine sabır ver, acılarını hafiflet. Onları kaybettikleri kahramanlarıyla vakti zamanı geldiğinde buluştur.

Ey Rabbimiz, şehitlerimizin değerli hatıraları karşısında saygıyla eğiliyoruz. Bu mübarek insanların manevi mirasını sürdürmek, bizim için önemli bir görevdir. Bize, onların yolundan gitme ve ülkemiz ile milletimiz için daha fazla hizmet etme bilincini ver.

Şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulan bu topraklar, onların değerli hatıralarıyla daha da kutsanmıştır. Onlar, gösterdikleri fedakarlıklarla bize önemli bir miras bıraktılar. Bu mirası korumak, yüceltmek ve insanlık adına daha fazla çaba göstermek için bize güç ver, Rabbimiz. Adalet ve sevgi dolu bir dünya için dualarımızı kabul et. Amin.

ŞEHİTLER İÇİN HANGİ SURELER OKUNUR?

Şehitler için başta Yasin Suresi, Mülk (Tebareke) Suresi ve Amme Suresi olmak üzere Kur'an-ı Kerim'den herhangi bir sureyi okuyabilirsiniz. Burada amaç, aziz şehitlerimizi ilahi kelam ile anmak olduğu için 114 sureden biri ya da bir çoğu Arapçasıyla ve mealiyle okunabilir.

Editör: Mevlüt Peker